Borcea surprins de plecarea lui Danciulescu

Apropo.ro / 08.07.2004, 09:46
Borcea surprins de plecarea lui Danciulescu
Directorul executiv al FC Dinamo București, a declarat, miercuri, ca atacantul Ionel Danciulescu a plecat în Franța pentru a semna un contract cu FC Nantes, fara sa anunțe pe nimeni din conducerea clubului. "Danciulescu are clauza de reziliere, dar a plecat fara sa ne

Directorul executiv al FC Dinamo București, a declarat, miercuri, ca atacantul Ionel Danciulescu a plecat în Franța pentru a semna un contract cu FC Nantes, fara sa anunțe pe nimeni din conducerea clubului.

„Danciulescu are clauza de reziliere, dar a plecat fara sa ne anunțe. Daca nu se va gasi un club care sa plateasca un milion de dolari pentru el, atunci va fi sancționat. Am discutat cu el și zicea ca nu pleaca. Cazusem de acord sa ramîna. Nu a fost nici o echipa care sa dea acești bani. Suta la suta, nimeni din conducerea clubului nu a știut ca Danciulescu pleaca”, a spus Borcea.

Oficialul dinamovist a menționat ca va mai fi achiziționat un jucator pe postul de fundaș central. „Barcauan nu putea juca în cupele europene deoarece este suspendat și nici în campionat, deoarece era pe final de contract. În aceasta vara am achiziționat doi fundași centrali, Galamaz și Ciobotariu și vom mai aduce un jucator pe postul lui Barcauan. Dinamo a jucat toate meciurile de pregatire fara Barcauan, dar ne va fi foarte greu fara Danciulescu în cupele europene”, a comentat Borcea.

Cristian Borcea a afirmat ca jucatorii care nu vor dori sa-și prelungeasca angajamentele cu Dinamo, nu vor fi pastrați. „Domnii Nețoiu și Badea s-au chinuit sa-l convinga pe Barcauan sa-și prelungeasca contractul, dar nu a vrut. Nețoiu a fost delegat de Consiliul de Administrație sa negocieze un eventual transfer al jucatorului. Ceilalți jucatori care nu-și vor prelungi contractele cu Dinamo, ori li se vor gasi echipe, ori vor fi trimiși la echipa a doua. Acest lucru a fost stabilit împreuna cu antrenorul Ioan Andone”, a spus directorul executiv al FC Dinamo.

Borcea a adaugat ca jucatorii Florentin Petre și Claudiu Niculescu nu au cum sa plece, deoarece sînt legați prin contract de FC Dinamo și ca gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare negociaza cu trei jucatori prelungirea contractelor.

Jucatorii dinamoviști Cosmin Barcauan și Ionel Danciulescu au plecat miercuri în Elveția, respectiv Franța, pentru a semna contracte cu gruparile Șahtior Donețk, respectiv FC Nantes.

Fanii dinamoviști sunt indignați

Liderii galeriei formației Dinamo București au declarat că sînt indignați de faptul că gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare își vinde toți jucătorii de valoare.

„Am rămas cu gura căscată. Conducerea este vinovată pentru tot. Există multe interese. A fost tăcerea dinaintea exodului de jucători. Jucătorii de la Dinamo nu vor să rateze ocazia să plece în străinătate, apoi se uită cu nepăsare la club. Dinamo a devenit un punct de trecere al jucătorilor. Credibilitatea clubului Dinamo este zero. Performanța distruge clubul. După ce cîștigăm campionatul și Cupa României vindem tot”, a spus Bucurică, după plecarea jucătorilor Cosmin Bărcăuan și Ionel Dănciulescu la Șahtior Donețk, respectiv FC Nantes.

Alt lider al galeriei echipei Dinamo, Mihnea Ionescu, a afirmat că este dezgustat de ceea ce se întîmplă la gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare. „Sînt scîrbit de tot ce se întîmplă la Dinamo. Am rămas surprins cînd am auzit și am simțit un gust amar. Relația dintre suporteri și conducere este una falsă. Ei așteptau oferte și apoi vînd tot. Au zis că dacă nu îl vînd acum pe Bărcăuan, va pleca gratis. Dacă vinzi titulari înseamnă că nu vrei prformanță. O să facem probabil un protest săptămîna aceasta”, a spus Ionescu.

Mediafax