Borcea: Torje si Mansour au semnat cu Dinamo

Apropo.ro / 17.01.2008, 09:41
Borcea: Torje si Mansour au semnat cu Dinamo
Gabriel Torje (18 ani) si Gueye Mansour (22 de ani) au semnat contracte pe cinci ani cu Dinamo

Jucatorii Gabriel Torje (18 ani) si Gueye Mansour (22 de ani), achizitionati de Dinamo de la Poli Stiinta Timisoara, au semnat contracte pe cinci ani cu gruparea din Soseaua Stefan cel Mare, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele executiv Cristi Borcea.

Borcea a confirmat si suma de 2 milioane de euro pe care presedintele de la Poli Stiinta, Marian Iancu, a spus ca Dinamo o va plati pentru 50 la suta din drepturile federative asupra lui Torje si a precizat ca pentru Gueye Mansour, care va fi detinut tot in coproprietate, campioana Romaniei va achita 500.000 de euro. "Torje si Mansour au semnat pe cinci ani. Am vorbit cu Marian Iancu, care este prietenul meu, si mi-a spus ca indiferent de oferta nu l-ar fi cedat definitiv pe Torje. Pentru Torje trebuie sa platim pentru 50 la suta 2 milioane de euro, iar la Mansour 500.000 de euro, si el urmand sa fie detinut in coproprietate", a explicat Borcea.

Oficialul dinamovist a precizat ca s-a temut ca nu va reusi sa perfecteze transferurile lui Torje si Mansour, dupa ce negocierile cu Poli Stiinta Timisoara au durat toata noaptea de marti spre miercuri. "In ultimul timp, Dinamo v-a obisnuit sa aduca, practic, ce e mai bun. Anul trecut i-am adus pe Zicu, Bratu si Lobont, acum am preferat sa vorbim mai putin si sa ne atingem tinta de un an, la Torje, si de doi ani, la Mansour. Nu am crezut ca vom realiza aceste transferuri. S-a semnat in jur de ora 7 dimineata. Important este ca noi credem in Torje. Este cel mai mare transfer din Romania. Am avut o noapte alba, dar important e ca am reusit sa-l transferam", a adaugat Borcea.

Rugat sa comenteze faptul ca atacantul Gueye Mansour a negat ca ar fi semnat cu Dinamo, Borcea a aratat reprezentantilor presei contractul jucatorului senegalez. "In jurul orei 6 dimineata Mansour a semnat cu Dinamo, desi a spus ca nu spus ca nu s-a inteles cu noi. Mansour pe 20 are nunta, vor fi trei, patru zile pentru documente, pentru viza (n.r. – de Cipru, unde se afla Dinamo in cantonament), trebuie sa trimitem documentele la Atena pentru obtinerea vizei", a explicat Borcea absenta lui Mansour de la prezentarea oficiala. La randul sau, impresarul Florin Iacob a confirmat telefonic, pentru MEDIAFAX, ca Mansour a semnat contractul cu Dinamo

Cristi Borcea a declarat ca nu mai intentioneaza sa achizitioneze jucatori in aceasta iarna. "Nu mai vine nimeni. Tinta noastra a fost Torje pentru ca pe partea dreapta aveam probleme. Avem mare incredere in el. Este cu siguranta un jucator de perspectiva. Nu ne intereseaza sa-l vindem, ne intereseaza sa cream o echipa competitiva. Un loc doi si Cupa Romaniei sunt obiective pe care le putem atinge anul acesta", a mai spus Borcea.

Mijlocasul Gabriel Torje a declarat ca a ales "cu mintea" sa evolueze la Dinamo. "Ma bucur ca am venit aici, chiar daca sunt timisorean. Am ales cu mintea pentru ca era in joc cariera mea. Sper sa nu dezamagesc pentru ca s-a platit foarte mult pentru mine. Sper ca suporterii sa ma primeasca bine. Voi da tot ce am mai bun pentru ca Dinamo sa ajunga sus. Am ales Dinamo si pentru echipa nationala, pentru ca de aici se ajunge mai usor. Nu am scandat impotriva lui Dinamo, e o greseala sa scandezi impotriva unei echipe. In mare parte si faptul ca nu eram titular m-a determinat sa aleg Dinamo. Nu mai conteaza cine nu m-a vrut la Timisoara, important e ca lumea de aici ma doreste", a punctat internationalul roman de tineret.