Borcea: Zicu ramane la Dinamo

De: Mirel Mircea / 19.12.2007, 13:52
Borcea: Zicu ramane la Dinamo
Cristi Borcea infirma zvonurile aparute pe seama plecarii lui Ianis Zicu la Steaua si a lui Cristi Pulhac la Poli Stiinta Timisoara

Cristi Borcea a acordat un interviu siteului oficial al clubului Dinamo in care infirma zvonurile aparute pe seama plecarii lui Ianis Zicu la Steaua si a lui Cristi Pulhac la Poli Stiinta Timisoara.

Redam integral continutul acestui interviu:

– Domnule Borcea, presa de astazi a anuntat ca Ianis Zicu ar putea ajunge in aceasta iarna la rivalii din Ghencea! Ce se intampla?
– Niciodata! Ianis a crescut la Dinamo, viata si ascensiunea lui in fotbal se confunda cu Dinamo. Pentru Zicu nu exista alta echipa in Romania.

– Imi pare rau, trebuie sa va intrerup. Zicu a jucat si la Rapid…
– Haideti sa lamurim si acest subiect. Cand Zicu era la Rapid, gandurile lui erau numai la Dinamo. Vorbeam zilnic cu el despre situatia echipei noastre pentru ca isi doarea din tot sufletul sa se intoarca in Stefan cel Mare. Dovada ca a revenit la singura lui dragoste, Dinamo. A renuntat la multi bani pentru a imbraca tricoul lui Dinamo si merita tot respectul fanilor. Ne punem mari sperante in revenirea in forta a lui Ianis si suntem convinsi ca poate fi unul dintre jucatorii decisivi pentru indeplinirea obiectivele lui Dinamo in acest moment, locul 2 in campionat si castigarea Cupei Romaniei. Sunt convins ca, prin evolutiile din 2008, Zicu poate reprezenta Romania si la Campionatul European. Isi doreste enorm sa ajunga la Euro, iar totul depinde de el.

– Subiectul Zicu este inchis. In alta ordine de idei, nu exista nici o zi in presa fara o oferta pentru Bogdan Lobont. Urmarind site-urile toturor dinamovistilor, suporterii sunt un pic ingrijorati, chiar daca Lobont a anuntat ca a obosit sa tot repete ca nu pleaca de la Dinamo.
– Lobby este un jucator de mare caracter. A avut si are in continuare foarte multe oferte de la cluburi puternice din strainatate. Ieri am avut inca o discutie cu "Georgel". Stiti ce mi-a spus? "Cum sa las echipa la greu? Asa ma cunoasteti pe mine? Sunt un om de onoare!" Mai e ceva de comentat dupa aceste cuvinte? Bogdan Lobont nu este numai cel mai bun portar din Romania, este un om extraordinar si un profesionist in adevaratul sens al cuvantului.

– Pe de alta parte, si numele unor jucatori experimentati, precum Niculescu, Danciulescu, Catalin Munteanu sau Stoican apar in mass-media la "Plecari"…
– Nu pleaca nimeni de la Dinamo! Toti jucatorii pe care i-ati mentionat mai au foarte multe de spus pentru Dinamo. Adversarii nostri vor avea surpriza neplacuta sa-i vada pe 9 ianuarie la reluarea pregatirilor.

– Marian Iancu il astepta pe Pulhac la Timisoara.
– Dinamo nu poate transfera cel mai bun fundas stanga din Romania la o echipa rivala. Acesta este si un raspuns scris pentru Poli Timisoara. Indiferent de oferta, Pulhac nu poate ajunge la nici o echipa din campionatul intern. Repet inca o data, am reusit intotdeauna sa obtinem ceea ce ne-am propus atunci cand am fost uniti. Ne-am bucurat cu totii in vara trecuta pentru performantele obtinute. Acum, si la greu trebuie sa fim o familie, sa readucem Dinamo in fruntea clasamentului!

– Ne apropiem de finalul anului. Ce le transmiteti suporterilor dinamovisti?
– Un Craciun Fericit si un an plin de realizari. Sa fim sanatosi si, impreuna, sa obtinem din nou performantele cu care am fost obisnuiti de mici. Craciun Fericit tuturor dinamovistilor din tara si din strainatate!