Boschetari pe post de Hotspot-uri Wi-Fi, în SUA

Apropo.ro / 13.03.2012, 18:10
Boschetari pe post de Hotspot-uri Wi-Fi, în SUA
La un eveniment din Texas, SUA, o firmă de marketing s-a gândit să echipeze mai mulți boschetari cu dispozitive wireless de tip Acces Point, la care jurnaliștii să se poată conecta, pentru o donație de 2 dolari per 15 minute.

În Austin, Texas, are loc festivalul SXSW (South by Southwest), între 12 și 14 martie, iar ultima zi se va încheia cu mai multe concerte la care organizatorii au anticipat faptul că va fi plin de jurnaliști care vor avea nevoie de acces la internet pentru a-și transmite informațiile, astfel că au venit cu o idee nouă, inedită.

Agenția de publicitate Bartle Bogle Hegarty a lansat o campanie de caritate, intitulată „Homeless Hotspots”, prin care diverși vagabonzi vor servi ca hotspot-uri Wi-Fi, purtând tricouri pe care va scrie „I am a 4G hotspot” (Sunt un hotspot 4G).

Cei care vor dori să se conecteze la dispozitivele pe care le vor purta acești vagabonzi, vor plăti o taxă de 2 dolari pentru 15 minute de internet, bani care vor fi pe post de donație către purtători.

Din păcate, aceasta idee a iscat foarte multe discuții aprinse, mulți nefiind de acord cu ideea că o persoană care a ajuns pe drumuri să fie folosită ca un produs oarecare, astfel încât unii jurnaliști să se bucure de avansul tehnologic de a transmite informații live, de la fața locului.