Botez de cosmar: Bebelus in soc apneic, dupa ce a fost scufundat in apa (Video)

Apropo.ro / 31.10.2011, 14:48
Botez de cosmar: Bebelus in soc apneic, dupa ce a fost scufundat in apa (Video)
Un bebelus care a fost botezat intr-o biserica din Bucuresti a suferit convulsii dupa ce a fost scufundat de trei ori in cristelnita.

Dupa ce a fost scufundat de trei ori in cristelnita, cu capul in jos, un bebelus de doua luni si jumatate a inceput sa tremure cu convulsii.

Ceea ce pentru mama copilului a fost un episod traumatizant, pentru preotul care a oficiat botezul a fost ceva obisnuit.

Scena a fost inregistrata de un cameraman care „a sistat filmarea in momentul in care a vazut copilul iesit vanat din cazan”, ne-a declarat mama, Andreea R.

„Nu s-a intamplat nimic deosebit”, explica pentru gandul Tudor Gheorghe, parohul bisericii din Bucuresti, unde a avut loc incidentul. „Mai mult a intrat in panica nasa”, mai spune acesta, povestind ca la botez a ajuns si o salvare, chemata de martorii la eveniment, pentru a consulta bebelusul.

Bebelus in soc apneic, la botez

„Acestea sunt simptomele socului apneic”, declara pentru Gandul Alina Boboc, medic pediatru. Doctorul, care a diagnosticat copilul in urma relatarii mamei, vorbeste despre absenta respiratiei si spune ca aceasta poate duce la stop cardiorespirator si ulterior la moarte in cazul unui nou-nascut.

„Exista copii care pot face stop respirator in contact cu apa”, afirma Alina Boboc, explicand ca nou-nascutii nu au deprinderea de a-si tine respiratia: „Scufundati pana peste cap, ei aspira apa, care patrunde in caile respiratorii si ulterior in plamani”.

Un nou-nascut a murit inecat la botez, in iulie 2010. Tragedia s-a petrecut peste Prut, in comuna Mihaileni, cand copilul sotilor Gaidau a fost scufundat de trei ori in cristelnita. Bebelusul si-a pierdut cunostinta, iar cateva minute mai tarziu un doctor chemat de urgenta a constat decesul. Desi preotul a sustinut ca este nevinovat, la autopsie s-a stabilit contrariul. Copilul a murit prin asfixie mecanica prin inec, iar preotul e judecat pentru omor prin imprudenta.

Citeste mai multe despre „Experienta traumatizanta la un botez”, pe Gandul.info