Boxerului Manny Pacquiao i-au fost blocate conturile

De: Marian Andrei / 27.11.2013, 15:30
Boxerului Manny Pacquiao i-au fost blocate conturile
Manny Pacquiao a anunțat ieri că i-au fost blocate conturile bancare de către autoritățile filipineze, care îl acuză că nu și-a plătit impozitele pe sumele încasate în urma luptelor disputate în SUA

Biroul de taxe interne susține că Pacquiao nu a plătit aproximativ 50 de milioane de dolari taxe în urma luptelor disputate în SUA între 2008 și 2009, o perioadă de vârf a carierei lui.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

„Aceasta este hărțuire. Nu sunt un criminal sau un hoț, nu am nimic de ascuns. Voi face față acestor probleme”, a declarat boxerul de 34 de ani, la două zile după victoria repurtată la Macao, în fața americanului Brandon Rios, pe care a dedicat-o victimelor taifunului Haiyan.

Pacquiao a precizat că nu a încălcat legea și că a plătit taxele în Statele Unite, țară legată printr-un tratat fiscal cu Filipine, acord care le permite cetățenilor celor două țări să nu fie dublu impozitați.

Sportivul a declarat că această decizie l-a împiedicat să-și plătească echipa și că a fost nevoit chiar să împrumute un milion de pesos (16.800 de euro), pentru a-și respecta promisiunea de a ajuta victimele taifunului.

Deși nu mai deține niciun titlu mondial, Pacquiao rămâne unul dintre sportivii cel mai bine plătiți din lume. Revista Forbes l-a situat pe locul 14 în clasamentul câștigurilor din 2012, cu 34 de milioane de dolari.