„Boyhood”, cel mai bun film şi cel mai bun regizor la BAFTA 2015

De: Nicoleta Nicolae / 09.02.2015, 10:10
Premiile BAFTA 2015, cele mai prestigioase distincţii din cinematografia britanică, au fost decernate duminică, 8 februarie, "Boyhood/ 12 ani de copilărie" câştigând premiile pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cea mai bună actriţă în rol principal, în timp ce "Grand Budapest Hotel" a primit cele mai multe distincţii ale serii, inclusiv cea pentru scenariu original.

Drama „12 ani de copilărie” a câştigat premiile BAFTA 2015 la categoriile cel mai bun film, cel mai bun regizor (Richard Linklater) şi cea mai bună actriţă în rol secundar (Patricia Arquette), în timp ce comedia „The Grand Budapest Hotel” a câştigat cinci distincţii, dar a pierdut la principalele categorii.

Filmul „The Theory of Everything”, o biografie a fizicianului Stephen Hawking, a obţinut trei premii, inclusiv la categoria cel mai bun actor în rol principal (Eddie Redmayne), în cadrul celei de-a 68-a ediţii a galei de decernare a celor mai importante premii din cinematografia britanică, găzduite de actorul Stephen Fry la Royal Opera House din Londra.

Pelicula „Jocul codurilor: The Imitation Game/ The Imitation Game” nu a obţinut niciun premiu, deşi a fost nominalizată la nouă categorii.

Vezi lista completă a câştigătorilor, pe Mediafax.ro