Brad Pitt – 1 milion pentru artă

Apropo.ro / 17.06.2009, 00:00
Brad Pitt – 1 milion pentru artă
Ştim cum a făcut primul milion de dolari. Ştim cum le-a făcut şi pe celelalte. Acum, aflăm şi cum e să faci cumpărături de un million de dolari.

Desigur, cînd ajungi la un asemenea nivel, nu te mai uiţi la mărunţiş, iar după ce te-ai săturat de cumpărat case, maşini, bijuterii şi gadget-uri, obiectele de artă nu mai pot fi considerate shopping, ci investiţie.

Prezent la expoziţia anuală de pictură Art Basel, din Elveţia, Brad Pitt s-a declarat interesat să achiziţionize un tablou semnat de artistul contemporan german Neo Rauch, ale cărui lucrări sînt expuse în New York, la muzeul Metropolitan. Pitt dă dovadă de fler în materie de artă, avînd în vedere că tabloul ales de el era deja rezervat pentru muzeul de artă din Basel.

Aşa că, deşi n-a avut succes cu prima sa alegere, Brad Pitt n-a plecat acasă cu mîna goală, achiziţionînd în schimb o altă pictură Rauch, intitulată “Etappe”, pentru care a achitat suma de 960.000 de dolari. Actorul a vizitat şI anul trecut galeriile de artă din Basel şi promite să devină un colecţionar de cursă lungă.