Brad şi Angelina, castelani

Apropo.ro / 31.08.2009, 23:11
Brad şi Angelina, castelani
În timp ce alţi colegi de breaslă dau din colţ în colţ, nemaiştiind de unde să scoată bani pentru a-şi achita impozitele restante, Brad Pitt şi Angelina Jolie huzuresc.

După ce l-am văzut în urmă cu vreo două luni pe Brad Pitt achiziţionînd un tablou de valoare, semn că destinaţia veniturilor lui au luat o întorsătură culturală şi de mic colecţionar, iată că nici el, nici partenera sa de viaţă nu-şi fac griji în privinţa depozitelor lor bancare. Ba mai mult, preferă ca, în timp ce majoritatea ţine banii la ciorap, să investească tot într-o formă de cultură şi de artă: un castel.

Nu vă gîndiţi însă că ar putea fi vorba despre o clădire nouă cu arhitectură veche, o replică pentru care doritorii de titlu de "castelan" cheltuiesc o mică avere. E vorba chiar despre un castel din regiunea franceză Provence, care datează din secolul al XVII-lea şi care a intrat în posesia cuplului pentru suma de 35 de milioane de lire sterine.

O casă de vis, spune Angelina, şi cum altfel ar fi pentru o familie cu şase copii, dintre care trei dintre ei adoptaţi din cele mai sărace zone ale lumii?!

Dar cum şi visele pot fi retuşate pe ici pe colo, Brad şi Angelina s-au gîndit să mai investească încă aproape o treime din preţul de vînzare pentru a renova cele 35 de camere şi pentru amenajarea unui spa, a unei crame şi a unui garaj pentru motocicletele lui Brad. Proprietatea mai include, pe lîngă castel, o pădurice, o vie, o piscină şi un drum de acces lung de aproape 5 km.