Brandon Mroz, primul patinator care a reusit un cvadruplu lutz intr-un concurs (Video)

Apropo.ro / 27.10.2011, 10:02
Brandon Mroz, primul patinator care a reusit un cvadruplu lutz intr-un concurs (Video)
Un american a devenit primul patinator care a reusit o saritura cvadruplu lutz intr-o competitie oficiala.

Americanul Brandon Mroz este primul patinator care a reusit o saritura cvadruplu lutz intr-o competitie oficiala, a anuntat, miercuri, federatia internationala de specialitate, informeaza Gandul.

Mroz a reusit acest salt in cadrul programului scurt cu ocazia unei competitii desfasurate pe 16 septembrie, in Colorado Springs, au constatat oficiali ai forului international urmarind imagini postate pe YouTube.

Mroz, care va avea 21 de ani in decembrie, va evolua in perioada 11-13 noiembrie la Marele Premiu al Japoniei, la Sapporo.

El este al doilea american care reuseste pentru prima data un salt cvadruplu intr-o competitie, dupa Timothy Goebel, autorul unui cvadruplu salchow in Grand Prix Junior, in 1998.

Tot o revelatie in domeniul patinajului a fost considerata si elvetianca Sarah Meier, ea obtinand 170.60 de puncte in competitia de patinaj artistic desfasurata la Berna. Fosta patinatoare si campioana europeana la patinaj artistic in 2011 a pozat nud pentru un brand celebru de incaltaminte sport. Elvetianca are un corp superb.