Brandswalk, cele mai noi tendinte in moda

Apropo.ro / 13.03.2008, 18:56
"Brandswalk" a reunit noile colectii de primavara - vara: Springfield, Bray Suite Anthology, Levi''s, Debenhams...

Bucuresti Mall a fost gazda unui show de moda (pe 12 martie 2008) in cadrul caruia s-au prezentat noile tendinte ale acestui sezon.

Prezentarea intitulata "Brandswalk" a reunit noile colectii de primavara – vara: Springfield, Bray Suite Anthology, Levi’s, Debenhams, Esprit, Olsen, Aldo si Tommy Hilfiger.

Piesa de rezistenta a fiecarui brand a fost prezentata de cate o invitata speciala. Astfel alaturi de manechine la eveniment au mai luat parte Rosse Marie Florescu, Simona Patruleasa, Andreea Mantea, Monica Columbeanu, Alina Gheorghe, Bebelusele Oana si Delia, Ilinca Vandici si Gina Pistol.

Prezentatorul evenimentului a fost indragitul Daniel Buzdugan, iar directorul artistic al evenimentului – Alin Galatescu. Coafura modelelor a fost realizata de Hair Revolution, iar machiajul de catre Sephora.

Colectia Woman Casual de la Esprit propune pentru aceasta primavara o combinatie de influente din decadele trecute si elemente futuriste electrizante. Imaginea urbana este realizata prin contraste puternice, croieli arhitecturale si detalii oversize. Pentru a trasa o imagine industriala expresiva se apleleaza la materialele clasice. Trecutul apare sub forma trendului hippie, cu forme geometrice, buline si dungi combinate cu o paleta de tonuri de kaki, verde, crem si gri.

 Noua linie Esprit Women Collection se inspira din stilul retro al anilor ’70 si ’80. Se creaza o imagine feminina si senzuala cu ajutorul mansetelor inalte, manecilor lungi si cingatorilor. Stilul baby-doll, pantalonii slim si jachetele, combina diverse lungimi si volume, pentru a crea impresia de neglijenta studiata. Piesa de rezistenta a sezonului este rochia in stil baby-doll, foarte scurta dar cu o croiala minimalista.

Esprit Casual pentru barbati are in centrul atentiei silueta perfecta, si are ca sursa de inspiratie stilul docherilor anilor ’60: jachete cu croieli largi, pantaloni drepti, din bumbac si panza. Originalitatea este data de butoni, gulere si mansete in forme neobisnuite si de denimul prespalat sau cu umbre profunde de indigo.

In acest sezon, Aldo Accesories te invita sa fii romantic. Influenta retro se face simtita prin piese din perle si cristale. Tema colectiei o reprezinta feminitatea si este sustinuta prin motive florale, imprimeuri cu fluturi, funde si volane. Posetele sunt acum de dimensiuni mici si delicate dar si din material matlasat.

Linia masculina de accesorii are mai multe directii. Stilistii se inspira din vremurile trecute odata cu ideea de Old Hollywood glamur. Costumul clasic este actualizat prin accente moderne-butoni metalici si cravate subtiri de culoare gri.

Tommy Hilfiger ne propune pentru sezonul primavara-vara trei colectii : Hilfiger Denim, Men’s Sportswear si Womean Sportswear. Toate cele trei colectii au ca sursa de inspiratie lifestyle-ul american, cu influente specifice.

Colectia Denim este dedicata adolescentilor si propune trei directii : American Icons, Wonder Years si Rebel Spirit. Toate cele trei trenduri au ca punct de pornire stilul anilor ’50 si ’80 din SUA, propunand siluete de la delicat la agresiv sau boem.

Colectiile Men’s si Women’s Sportswear sunt dedicate steagului american, cu cele trei culori, alb, rosu si albastru, precum si mosteniri culturale americane.

Unul dintre trenduri, Dramatic Chic, are ca sursa de inspiratie operele celebrului fotograf de peisaje Ansel Adams, ale carui fotografii in alb-negru au captat adevaratul spirit al regiunii de Sud-vest a Statelor Unite. Descrierile cheiurilor Floridei, realizate de Ernest Hemingway in ultimul sau roman au reprezentat sursa de inspiratie pentru trendul Mojito Sky.

 Colectia Springfield pentru barbati se adreseaza persoanelor cu un spirit liber si pline de personalitate. Regulile jocului sunt facute de combinatii, astfel stilul minimalist al anilor ’60 si look-ul natural si indraznet al anilor ’70 si ’80 se combina intr-o vestimentatie confortabila si plina de culoare. Stilul acestui sezon este ultra-urban . Noua colectie pentru femei este ultra-feminina si usor de purtat : rochiile, fustele si pantalonii scurti in culori indraznete sunt piesele "must-have" ale sezonului. Pentru serile calde sunt propuse tinute ce adopta stilul jucaus si dinamic al anilor ’80.

Stilul independent al femeii Springfield este pus in valoare cu ajutorul accesoriilor, esarfelor, colierelor, bratarilor, curelelor si gentilor de toate dimensiunile.

 Bray Suite Anthology prezinta o colectie cu un nou format de lux. Acest brand nu prezinta doar simple articole vestimentare, ci haine cu personalitate care reprezinta intocmai stilul italian usor de recunoscut in intreaga lume.

Alaturi de colectiile Bray Steve Alan, a fost prezentata si o selectie a catorva articole elaborate si exclusive purtand cateva din brandurile Einstein: 525, BSA, Sexy Woman, Absolut Joy.

Bray Suite Anthology acorda o mare atentie luxului si dedica articolele sale celor care cauta imbracaminte dar si emotii.

Cu Olsen pasiunea pentru moda a femeii moderne este o stare de spirit. Ea se transpune intr-o colectie relaxata cu accent de calitate si atentie pentru detalii. Fiecare idee este o expresie a personalitatii si a atmosferei, ilustarata perfect in tendintele acestui sezon.

Olsen propune pentru acest sezon cinci teme diferite: Springtime, New Africa, City Safari, Easy Living si Cool Chic.

Springtime vrea sa aduca prin articolele sale bucuria unei zile de primavara luminate de accente de turquoise, roz sau lime si detalii incantatoare: printuri subtile sau panglici delicate.

New Africa te poarta in inima savanei cu tinute confortabile si extrem de stylish care readuc in lumina reflectoarelor stilul retro.

 City Safari readuce stilul Empire, iar Easy Living prezinta tinute casual, iar look-ul vedeta a sezonului este dat de printurile fanteziste si tricotaje din casmir si bumbac.

Stilul masculin al anilor ’60 este propunerea Olsen pentru tinutele office, in colectia Cool Chic. Croiala perfecta a fustelor, pantalonilor si jachetelor clasice este acentuata de nuante de rosu si negru. Tricotajele si decolteurile in "V" sunt piesele de rezistenta ale colectiei.

In materie de accesorii Olsen recomanda posetele plic dar si cele oversized, curelele ce evidentiaza talia si esarfele viu colorate din tesaturi naturale.

In acest sezon Debenhams reinventeaza look-uri neconventionale, culori indraznete, alegeri delicate. Debenhams propune pentru sezonul primavara-vara 2008 diverse stiluri si atitudini.

Domnii pot alege trei look-uri in aceasta primavara: Riviera Urbana – combina tendintele anilor ’50 cu tinute city-smart in culori alb, negru si nuante usoare de gri, cu accente puternice de orange si verde. Chic Festival-camasile din bumbac in culori reci si neutre sunt accesorizate cu esarfe subtiri si bijuterii discrete.

Rock Pop – reprezinta o combinatie de cultura punk, hip-hop si atingeri de rock. Culorile sunt puternice si indraznete: jeansii rosii in combinatie cu jachete galbene cu printuri grafice creeaza o imagine individuala nonconformista.

In concluzie a fost un spectacol de culoare in care accentul a cazut pe influentele retro ale anilor ’60, ’70 si ’80, sezonul primavara-vara propunand o reintoarcere la feminitate si eleganta.

Foto: Aurelian Galice

Trimite urari de martisor prin Free Sms!