Brașovenii vor avea parte de o imensa oala de vin fiert

Apropo.ro / 19.01.2005, 11:54
Brașovenii vor avea parte de o imensa oala de vin fiert
Brașovenii vor avea parte, la începutul saptamînii viitoare, de cea mai mare oala cu vin fiert facut vreodata în lume, care le va fi oferit, luni, cu ocazia aniversarii a 146 de ani de la Unirea Principatelor Române din 1859, transmite corespondentul MEDIAFAX. Organizatorii

Brașovenii vor avea parte, la începutul saptamînii viitoare, de cea mai mare oala cu vin fiert facut vreodata în lume, care le va fi oferit, luni, cu ocazia aniversarii a 146 de ani de la Unirea Principatelor Române din 1859, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Organizatorii evenimentului, Fundația Dacia-Centrul Cultural „Sextil Pușcariu” din Brașov și Primaria Brașov au anunțat evenimentul print-un comunicat de presa dat publicitații, marți, precizînd ca intenționeaza sa înregistreze recordul în Guiness Book.

Potrivit comunicatului, reprezentanți ai Guiness Book au fost invitați, luni, la Brașov, pentru a face masuratorile și a omologa recordul.

Conform organizatorilor, vinul va fi preparat dupa o rețeta dacica, veche de peste doua mii de ani, care se afla în posesia Fundației Dacia.

„Vinul fiert care se va servi cu aceasta ocazie este o licoare miraculoasa, care vindeca problemele de sanatate și are chiar și efect afrodisiac. Rețeta vinului a fost deja omologata la OSIM”, a precizat Liviu Pandele, președintele Fundației Dacia.

La încercarea Brașovului de a intra în Cartea Recordurilor sînt așteptate sa participe aproximativ 20.000 – 30.000 de persoane, care vor fi întîmpinate cu mii de fripturi și mii de litri de vin.

Mediafax