Bratara de aur geto-dacica, recuperata de la un hunedorean

Apropo.ro / 12.06.2007, 10:53
Bratara de aur geto-dacica, recuperata de la un hunedorean
O bratara de aur geto-dacica, care ar putea fi una din cele 15 furate cu câtiva ani în urma, de cautatorii de comori, din situl de la Sarmisegetuza, a fost recuperata, luni seara, de la un hunedorean, de catre o echipa complexa, informeaza surse din Politia de Frontiera. Barbatul, din

O bratara de aur geto-dacica, care ar putea fi una din cele 15 furate cu câtiva ani în urma, de cautatorii de comori, din situl de la Sarmisegetuza, a fost recuperata, luni seara, de la un hunedorean, de catre o echipa complexa, informeaza surse din Politia de Frontiera.

Barbatul, din Orastie, a fost prins de catre doi ofiteri sub acoperire, în timpul unui flagrant realizat de catre politisti de frontiera din Maramures si procurori DIICOT, când acesta intentiona sa vânda bratara, care cântareste peste un kilogram. Cei doi ofiteri sub acoperire s-au prezentat drept cetateni ucrineni si, luni seara, s-au dus acasa la acesta, sub pretextul ca vor sa cumpere brateara. Obiectul a fost evaluat la aproximativ 110.000 de euro.

Potrivit sursei citate, la acest caz s-a lucrat de la sfârsitul anului 2006, apreciindu-se ca barbatul face parte dintr-un grup infractional organizat specializat în traficul cu obiecte de patrimoniu.

Mediafax