Brazilia: 3,5 milioane de oameni au participat la parada Gay Pride

De: Marian Andrei / 03.06.2013, 14:00
Milioane de oameni s-au adunat sâmbătă la Sao Paulo, pentru a lua parte la cea mai mare paradă gay din lume.

Potrivit prganizatorilor, la cea de-a 17-a paradă Gay Pride și la festivitățile care au urmat au participat 3,5 milioane de persoane, cu toate că vremea nu a ținut cu ele, o bună parte din zi ploând torențial.

Șaptesprezece platforme imense, puse la dispoziție de către organizatori, au servit drept scene pentru cântăreții și dansatorii care au evoluat în fața publicului pe tot parcursul zilei.

Primarul orașului Sao Paulo, Fernando Habbad, a spus că parada reprezintă răspunsul oamenilor la cerințele societății, acela că „nu se dorește încălcarea drepturilor civile ale minorităților sexuale”.

Sloganul sub care s-a desfășurat Parada del Orgullo Gay de Sao Paulo a fost „Niciodată nu vom păstra tăcerea! Unire și înțelegere în lupta împotriva homofobiei!”.

Deși căsătoriile între persoanele de același sex nu sunt lefalizate formal în Brazilia, ele pot fi oficiate de facto după ce, în luna mai, Consiliul Național al Justiției a „recomandat” înregistrarea acestora, pentru a nu fi negate drepturile minorităților sexuale.