Brazilia a debutat cu o victorie la Campionatul Mondial de Fotbal

Apropo.ro / 13.06.2014, 00:56
Brazilia a debutat cu o victorie la Campionatul Mondial de Fotbal
Naționala de fotbal a Braziliei, gazda turneului final al Campionatului Mondial, a debutat cu o victorie la mult așteptata competiție, 3-1 cu echipa similară a Croației.

Sud-americanii au început în forță confruntarea cu Croația și s-au instalat în jumătatea de teren adversă, dar s-au lovit de un baraj excelent pus la punct de Niko Kovac, selecționerul Croației.

Mai mult, croații au pus mari probleme pe contraatac. Olic a avut ocazia de a deschide scorul, încă din minutul 8, dar reluarea sa cu capul s-a dus puțin pe lângă poarta gazdelor. Inevitabilul s-a produs în minutul 11, când oaspeții au deschis scorul. Olic a centrat periculos, Jelavic a deviat balonul și Marcelo a trimis în propria poartă. A fost primul autogol al Braziliei la un meci de turneu final al Campionatului Mondial, dar și primul autogol înscris într-un meci de deschidere la o asemenea competiție.

Brazilia nu a cedat inițiativa și a continuat să pună sub presiune poarta adversă. Paulinho, Oscar și Neymar au fost aproape de a egala, dar șuturile lor au fost scoase incredibil de Pletikosa. Totuși, goalkeeperul croaților nu a mai putut face nimic în minutul 29, când Neymar a restabilit egalitatea cu un șut la colț.

Brazilia a continuat să preseze chiar și după pauză, dar sud-americanii au avut nevoie de un cadou primit din partea arbitrului japonez Yuichi Nishimura pentru a se distanța. Niponul a acordat penalty aiurea la un duel între Lovren și Fred, iar Neymar a înscris golul de 2-1, în minutul 71, transformând lovitura de pedeapsă.

Croația nu a dezarmat și a fost aproape de egalare pe final, când Julio Cesar s-a opus cu mari emoții la șuturile de la distanță ale lui Modric și Rakitic. În loc de 2-2 s-a făcut 3-1 în prelungiri, când Oscar a scăpat pe contraatac și a punctat cu un șut cu șpițul.

Brazilia – Croația s-a încheiat 3-1 și sud-americanii pot ataca cu maxim de încredere următoarele două meciuri din grupă, dar trupa lui Scolari are nevoie de un plus de viteză în joc dacă vrea să emită pretenții la câștigarea turneului final.

Toate rezultatele de la Campionatul Mondial de fotbal le găsiți AICI.

Programul complet al competiției îl găsiți AICI.