Brazilia – Chile 4-3, după penalty-uri. Gazdele se califică în sferturile Campionatului Mondial de fotbal

Apropo.ro / 28.06.2014, 22:56
Brazilia - Chile 4-3, după penalty-uri. Gazdele se califică în sferturile Campionatului Mondial de fotbal
Naționala de fotbal a Braziliei este prima formație calificată în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal, trupa lui Scolari impunându-se, cu 4-3, după penalty-uri, împotriva echipei statului Chile, în meciul din optimi jucat sâmbătă seara.
Chilienii au început mai bine meciul și au avut posesia în primul sfert de oră, dar o gafă în defensiva lor a făcut ca Brazilia să deschidă scorul. Gazdele au avut o fază fixă în preajma careului advers, Mena a deviat balonul cu capul, neinspirat, și mingea l-a șters pe David Luiz, pe genunchi, înainte de a intra în poartă.
 
Chilienii nu au dezarmat și chiar au reușit să egaleze în minutul 32, când Alexis Sanchez a profitat de o greșeală comisă de Hulk și l-a executat pe Julio Cesar cu un șut din apropiere.
 
A urmat un joc pe contre, în care ambele formații și-au creat ocazii importante de a marca. Totuși, tabela de marcaj a rămas nemodificată astfel că s-a intrat în prelungiri.
 
La penultima fază a meciului, chilienii puteau da lovitura, însă șutul lui Pinilla a zguduit bara transversală a porții apărate de Julio Cesar.
 
La penalty-uri, plusul de experiență al brazilienilor a făcut diferența. Julio Cesar a parat șuturile lui Pinilla și Alexis Sanchez, fundașul Jara a nimerit bara și cum brazilienii au punctat de trei ori, prin David Luiz, Marcelo și Neymar, selecționata antrenată de Luiz Felipe Scolari se califică în faza optimilor de finală.
 
Pentru Brazilia urmează, însă, un meci cel puțin la fel de greu, indiferent că Neymar și ai lui vor juca împotriva Columbiei sau a Uruguaiului.
 
Toate rezultatele de la Campionatul Mondial de fotbal le găsiți AICI.
 
Programul complet al optimilor de finală îl găsiți AICI.