Brazilia, gazda Jocurilor Olimpice din 2016

De: Gabriela Voicu / 13.08.2012, 13:20
Brazilia, gazda Jocurilor Olimpice din 2016
Peste patru ani, orașul brazilian Rio de Janeiro va fi primul oraș din America Latină care găzduiește Olimpiada.

Abia s-au încheiat Jocurile Olimpice de la Londra și deja ne îndreptăm atenția spre Brazilia, următoarea gazdă a competițiilor. Autoritățile de acolo mai au patru ani să se pregătească, dar multă lume spune că sunt deja în întârziere.

Până atunci, sud-americanii și-au făcut reclamă chiar în capitala britanică, Londra cea rece și ploioasă devenind pentru o seară un tărâm tropical, menit să le arate sportivilor și turiștilor ce vor vedea în 2016, dacă vor ajunge la Rio de Janeiro. Seara a fost deschisă de dansatoarele de salsa, costumate ca pentru carnaval. Apoi, câțiva băieți cu piepturile dezgolite și-au arătat măiestria în Capoeira, un stil de arte marțiale braziliene care combină elemente de dans și mișcări de luptă.

În afară de construirea unor stadioane și arene olimpice, brazilienii investesc aproape 12 miliarde de dolari în infrastructură. Au de gând să modernizeze un port și un aeroport, dar și să construiască o nouă linie de metrou. Rămâne de văzut dacă toate acestea vor fi gata la timp.

Jocurile Olimpice de la Londra s-au încheiat

Jocurile Olimpice din 2016 se vor desfășura în partea istorică a orașului Rio de Janeiro, în patru zone interconectate prin linii de tren de mare viteză. Satul olimpic va fi ridicat în Barra, care va conține inclusiv o plajă privată doar pentru atleți. Cunoscutul stadion Maracana va fi gazda ceremoniilor de deschidere și închidere a jocurilor, precum și a competiției de fotbal.

Primarul orașului Rio, Eduardo da Costa Paes, a primit drapelul olimpic în timpul ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice din acest an. Steagul i-a fost înmânat de omologul său din Londra, Boris Johnson, și de președintele CIO, Jacques Rogge.

După ce a Paes a primit drapelul olimpic, în Stadionul Olimpic a răsunat imnul Braziliei.