Brazilia îi monitorizează cu microcipuri pe elevi

De: Marian Andrei / 23.03.2012, 16:15
Brazilia îi monitorizează cu microcipuri pe elevi
20.000 de elevi din orașul brazilian Vitoria da Conquista au început să poarte, din această saptămână, microcipuri încorporate în uniformă, măsură luată pentru monitorizarea prezenței acestora la cursuri.

Potrivit responsabilului cu educația al orașului, Coriolano Moraes, „uniformele inteligente” vor informa părinții, prin SMS, despre prezența la cursuri a copiilor lor.

Astfel, în momentul când elevii intră în școală, părinții primesc un SMS care le comunică acest lucru. În schimb, daca elevii nu ajung la ora stabilită la școală, li se acordă o „perioadă de grație” de 20 de minute, după care se trimite mesajul „Copilul dumneavoastră nu a ajuns la școală„.

„Am implementat acest sistem pentru că, de multe ori, parinții iși aduc copiii la școală, dar nu stau să urmărească dacă aceștia intră efectiv în clădire, fiind grăbiți pentru a ajunge la serviciu. Mulți dintre ei au rămas surprinși când au fost anunțați ca, de fapt, copiii nu au mers la cursuri „, a declarat Moraes.

Moraes a adăugat că, la trei absențe, părinții vor trebui să dea explicații despre absențele copiilor, în caz contrar urmând ca autoritățile să fie cele care iau măsuri.

Acest sistem, care a costat 670.000 de dolari, va fi implementat până în 2013, în toate cele 213 școli publice din oraș, urmând ca toți cei 43.000 de elevi cu vârsta între 4 și 14 ani să „beneficieze” de astfel de cipuri.