Brazilia și Argentina la Campionatul European?!

De: Marian Andrei / 07.10.2013, 13:30
Brazilia și Argentina la Campionatul European?!
UEFA intenționează să extindă Campionatul European, transformându-l într-un rival al Cupei Mondiale, prin invitarea naționalelor Braziliei și Argentinei

Conform planurilor analizate de consilierii președintelui UEFA, Michel Platini, Brazilia, Argentina, Mexic și chiar Japonia ar putea deveni participați ai ediției din 2020.

Click aici pentru prognoza meteo pe mai multe zileVremea pe apropo

„Proiectul se află într-o fază incipientă, însă este viabil. Sud-americanii fac acest lucru de ani de zile, invitând echipe din afara continentului la Copa America, de ce Europa nu ar urma acest exemplu?”, a declarat unul dintre consilierii lui Platini, făcând referire la participarea echipelor din America de Nord și Centrală (Statele Unite, Mexic și Costa Rica) la competiția sud-americană începând cu anul 1993.

Planurile pentru extinderea Campionatului European au prins deja viață, UEFA luând decizia ca la turneul final din 2016 să participe 24 de echipe, cu doar 8 mai puține ca la Cupa Mondială.

Chiar dacă cele două competiții sunt decalate cu doi ani, UEFA crede că FIFA privește aceste planuri ca pe o amenințare, Campionatul Mondial fiind principala sursă de venit a organizației.