Brazilia vrea să-și „elibereze” internetul

De: Marian Andrei / 26.02.2014, 13:00
Brazilia vrea să-și
Președinta Braziliei, Dilma Rousseff a declarat reporterilor la summit-ul anual UE-Brazilia că "internetul este unul dintre cele mai bune lucruri inventate de om, de aceea este necesară garantarea și protejarea libertății de exprimare a celor care îl folosesc".

Declarația a fost făcută în contextul în care cel mai mare provider de internet din Brazilia, Telebra, deținut de stat,, a ajuns la o înțelegere cu o firmă spaniolă pentru a instala un cablu submarin, astfel ca traficul de internet brazilian să fie legat de Europa.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Instalarea cablului submarin de către firma IslaLink”s Submarine Cables, lucrare care va costa 134 de milioane de euro, va începe în această vară.

După instalarea cablului. traficul de internet brazilian, care acum este legat la un nod de rețea aflat în Florida, va fi conectat la rețeaua mondială prin Portugalia.

Decizia de a schimba nodul de conectare al internetului brazilian survine articolelor apărute în presă anul trecut în care se arăta că NSA a interceptat comunicațiile președintelui brazilian, dar și cele ale companiei petroliere de stat Petrobras.