Breivik, 21 de ani în spatele gratiilor! Tu cât i-ai fi dat?

De: Marian Andrei / 24.08.2012, 11:30
Breivik, 21 de ani în spatele gratiilor! Tu cât i-ai fi dat?
Anders Behring Breivik, norvegianul care a ucis, anul trecut, 77 de oameni a fost condamnat, astăzi, la 21 de ani de închisoare. Breivik declarase anterior că dacă Instanța îl va declara "nebun", va face apel.

UPDATE: Tribunalul din Oslo l-a declarat în unanimitate pe extremistul de dreapta responsabil de actele sale și l-a condamnat la 21 de ani de închisoare (pedeapsa maximă în Norvegia, dar care poate fi prelungită) pentru uciderea a 77 de persoane și comiterea de „acte teroriste”.

ȘTIREA INIȚIALĂ‚: Avocații lui Anders Breivik au declarat că acesta nu va face apel dacă va fi declarat criminal, însă, dacă instanța îl va declara nebun în timpul procesului de azi, atunci avocații vor face recurs.

Parchetul norvegian a cerut, ieri, internarea lui Anders Behring Breivik într-un centru psihiatric, apreciind că acesta este psihotic și iresponsabil din punct de vedere penal. Dacă judecatorii vor ajunge la o altă concluzie privind starea de sănătate mentala a inculpatului, acesta va fi condamnat la 21 de ani de închisoare.

La rândul său, Breivik a declarat în cursul procesului, care a durat 10 săptămâni, că a ucis 77 de oameni, în 2011, pentru a evita islamizarea Norvegiei.

Astăzi, în ziua în care se va da verdictul, se împlinește un an de la dublul atentat comis de Breivik la sediul Guvernului din Oslo și tabăra de vară a tinerilor laburiști de pe Insula Utoeya, în care și-au pierdut viața 77 de persoane, în majoritate adolescenți.

CE PEDEAPSĂ‚ I-AI FI DAT LUI BREIVIK?