Breivik a ucis zeci de tineri, dar a unit două destine

De: Dragos Tanase / 06.04.2012, 15:00
În timp ce Anders Behring Breivik ucidea 69 de oameni pe Insula Utoya, doi tineri norvegieni încercau să supraviețuiască, sărind în apă și înotând disperați spre un loc mai sigur.

Sofie Tommeras Lyshagen, în vârstă de 19 ani, si Hakon Knudsen, de 20 de ani, se aflau în acea fatidică zi de 22 iulie 2011, alături de alți tineri, la reuniunea tinerilor laburiști de pe Insula Utoya.

Când extremistul Breivik a început masacrul, cei doi au fugit împreună și au reușit să scape de criminal, după ce au înotat și s-au ascuns de el.

Insula Utoya, locul unde 69 de tineri și-au pierdut viața în iulie 2011

Insula Utoya, locul unde 69 de tineri și-au pierdut viața în iulie 2011

Sofie și-a pierdut, atunci, iubitul și pe cea mai bună prietenă a ei, dar a reușit să treacă mai ușor peste această traumă chiar cu ajutorul lui Hakon. Au rămas prieteni și s-au ajutat reciproc, iar inevitabilul s-a produs: ce-i doi s-au îndrăgostit!

„Tragedia nu ne-a distrus. Sperăm că oferim tuturor un pic de bucurie prin dragostea noastră”, spune Sofie pentru DailyMail.

Extremistul Breivik nu regretă ce-a făcut! Dimpotrivă...

Extremistul Breivik nu regretă crimele făcute în iulie 2011! Dimpotrivă…

În data de 22 iulie 2011, Anders Breivik a detonat o bombă la Olso, omorând opt persoane, apoi a împușcat 69 de tineri, printre care și o adolescentă de origine română, pe Insula Utoya. Procesul acestuia începe săptămâna viitoare, riscând să fie închis pe viață într-un spital psihiatric.