“Bridgerton” a devenit cel mai vizionat serial original Netflix

De: Ana Obretin / 28.01.2021, 09:51
“Bridgerton” a devenit cel mai vizionat serial original Netflix

“Bridgerton” a devenit cel mai vizionat serial original produs de Netflix, după ce primul sezon a ajuns în 82 de milioane de gospodării în primele 28 de zile de la debut, care a avut loc în ziua de Crăciun. Cifra depășește cu 19 milioane proiecțiile platformei de streaming făcute în urmă cu 10 zile, când serialul produs de Shonda Rhimes devenea a cincea cea mai mare lansare a companiei din istorie.

“Bridgerton”, a cărui popularitate nu dă semne să scadă, este secondat în top de fostul lider, “The Witcher”, care a fost vizionat în 76 de milioane de gospodării în primele sale 28 de zile, potrivit Deadline.

Realizarea este uimitoare și a fost sărbătorită cu un videoclip de mulțumire dedicat fanilor.

Reușita serialului trebuie să fie pusă într-un context

“Bridgerton” și alte două seriale lansate recent, “Lupin” (70 de milioane de gospodării) și “The Queen’s Gambit” (62 de milioane de gospodării), au înregistrat cifre masive într-un univers Netflix în continuă expansiune, proces care a fost accelerat de pandemie. Cinci dintre cele mai vizionate șase serii Netflix de până în prezent au fost lansate de la începutul pandemiei, în martie 2020.

Topul 5 al celor mai vizionate producții Netflix în prima lună de la lansare este format din „Bridgerton”, „The Witcher”, „Lupin”, „La Casa de Papel” (65 de milioane de gospodării) și de „Tiger King” (64 de milioane de gospodării).

“Bridgerton”, creat de veteranul companiei Shondaland Chris Van Dusen și este bazat pe romanele Juliei Quinn. S-a clasat pe locul întâi în 83 de țări, inclusiv în SUA, Marea Britanie, Brazilia, Franța, India și Africa de Sud, și în top 10 în fiecare țară, cu excepția Japoniei.

Momentul în care a fost lansat a jucat probabil un rol în succesul său. „Cred că show-ul oferă într-adevăr o posibilitate de distracție incredibilă pentru public, într-un moment în care exact de asta este nevoie”, a spus Van Dusen săptămâna trecută, când a fost anunțată lansarea celui de-al doilea sezon. Primul sezon este bazat pe prima carte din seria de romane a lui Quinn, “The Duke and I”, și a prezentat povestea complicată de dragoste a celei mai mari dintre fiicele familiei Bridgerton, Daphne, interpretată de Phoebe Dynevor, și a ducelui de Hastings, Simon Bassett, interpretat de Regé-Jean Page.

CITEȘTE ȘI: Serialul „Bridgerton” se întoarce cu al doilea sezon

Filmările pentru cel de-al doilea sezon vor debuta în primăvară în Marea Britanie. Acesta va trata viața celui mai mare dintre frații Bridgerton, Anthony, interpretat de Jonathan Bailey, după povestea din cea de-a doua carte a seriei, “The Viscount Who Loved Me”.

Serialul “Bridgerton” a redefinit genurile romantic și de epocă, încălcând convențiile despre rasă și făcând în același timp vedete mondiale din Page și Dynevor. Cuplul ar putea reveni în sezonul secund, a declarat Van Dusen săptămâna trecută.

CITEȘTE ȘI: AFI Awards: „Da 5 Bloods”, „Nomadland”, „Bridgerton”, printre cele mai bune producții ale anului

Foto: Profimedia Images