Bridgestone vrea sa revolutioneze cauciucurile auto

Apropo.ro / 01.12.2011, 13:43
Bridgestone vrea sa revolutioneze cauciucurile auto
Producatorul de anvelope Bridgestone vrea sa revolutioneze tehnologia actuala a pneurilor, prezentand un nou design inovativ, care exclude camera de aer, dar asigurand soferul ca nu va mai face vreo pana.

Prezentand un sistem cu spite din rasina, noile anvelope Brigdestone asigura acelasi nivel de absorbtie a socului ca si pneurile clasice, fara ca soferul sa isi mai puna problema presiunii de aer din roti sau a aparitiei unei pene de cauciuc.

Ideea este similara celor de la Michelin, prezentata in 2006, insa Bridgestone se pare ca a imbunatatit design-ul spitelor din rasina, care radiaza dinspre centru catre exterior, la unghiuri de 45 de grade. Cand acestea sunt combinate cu un al doilea set de spite inclinate invers, rezulta o rezistenta mult mai mare, dar si mai multa stabilitate si flexibilitate.

Lasand la o parte faptul ca poti trece cu aceste roti peste cioburi de sticla si peste benzile cu cuie folosite de politie, alternativa de anvelope Bridgestone sunt realizate din materiale plastice si cauciucoase reciclate.