Brigitte Bardot ne „ceartă” în privința maidanezilor

De: Marian Andrei / 06.09.2013, 10:04
Brigitte Bardot ne
Actrița Brigitte Bardot, care militează de ani de zile pentru salvarea maidanezilor din România, i-a trimis o scrisoare deschisă președintelui Traian Băsescu în care își exprimă indignarea cu privire la măsurile radicale pe care politicienii vor să le ia împotriva maidanezilor.

În scrisoare, Brigitte Bardot susține că eutanasierea nu este răspunsul la problema câinilor fără stăpân care se plimbă liber pe străzi.

Ea îndeamnă parlamentarii să voteze cât mai repede o lege care să permită realizarea controalelor și sterilizarea câinilor într-o „manieră mai sistematică”.

„Sunt extrem de șocată să aflu că o răzbunare care nu ar trebui să existe se va abate asupra tuturor câinilor, chiar și asupra celor mai blânzi. Să condamni în acest fel o specie, așa cum prevede proiectul dumneavoastră legislativ, este total contrar legilor și uzanțelor țărilor civilizate membre ale Uniunii Europene. Decizia dumneavoastră are rezonanța unui apel sângeros, nedemn de un om politic însărcinat să ia decizii cu calm și nu pentru a câștiga voturile unei părți a opiniei publice”, potrivit mesajului.