Britanicele o copiază pe Angelia Jolie – își fac masectomie

Apropo.ro / 26.09.2013, 09:53
Britanicele o copiază pe Angelia Jolie - își fac masectomie
După ce Angelina Jolie a fost nevoită să-și facă masectomie, organizațiile de caritate care luptă contra cancerului mamar au anunțat o creștere de patru ori a numărului pacientelor care solicită o extirpare a sânilor.

Datele prezentate de fundația Cancer Research UK a evidențiat, totodată, că numărul de apeluri telefonice către linia ei de asistență a crescut de patru ori, iar o creștere similară a fost înregistrată și de numărul de vizitatori ai site-ului ei, informează dailymail.co.uk.

Află mai multe despre timpul probabil pe vremea.apropo.ro

Angelina Jolie a anunțat în mod public în luna mai că a suportat o dublă mastectomie, după ce a aflat că este purtătoarea unei gene care crește cu 87% riscul de a dezvolta cancer mamar.

Actrița americană, în vârstă de 37 de ani, spune că a luat acea decizie de dragul celor șase copii ai ei, după ce mama ei, Marcheline Bertrand, a murit după o luptă de șase ani cu aceeași maladie.

Datele recoltate de Cancer Research UK indică faptul că numărul de apeluri către liniile sale de asistență telefonică, care vizau informații despre cancerul mamar, au crescut în luna mai de la 13 la 88.

Un număr de 15.920 de persoane s-au conectat pe site-ul acestei fundații cercetând informații despre cancerul mamar, în ziua în care Angelina Jolie a făcut acel anunț, pe 14 mai.

În aceeași zi, dar în luna precedentă, doar 3.659 de persoane au accesat site-ul fundației, iar cu o zi înainte acest număr a fost de 4.796.

Citește mai multe detalii despre numărul femeilor care solicită masectomie a crescut în Marea Britanie, pe Mediafax.ro