Britanicii albi au devenit minoritari în Londra

De: Marian Andrei / 13.12.2012, 18:10
Britanicii albi au devenit minoritari în Londra
Potrivit ultimului recensământ, britanicii albi nu mai sunt majoritari în Londra, ceea ce reprezintă o premieră în istoria orașului,

Valul de imigranți din ultimii ani a afectat în special Londra, unde peste una din trei persoane (aproximativ 37%) a fost născută în afara Marii Britanii. Doar 45% din populația Londrei mai este te alcătuită din albi proveniți din Anglia, Scoția sau Țara Galilor, potrivit ultimelor date, în scădere de la 60%, câți erau înregistrați în 2001. Acest lucru transformă Londra în prima regiune în care britanicii albi au devenit o minoritate.

Cea mai importantă sursă de migrare în Aglia și Țara Galilor în ultima decadă a fost India, urmată de Polonia, care la recensământul din 2001 nici măcar nu se regăsea în primele zece. Chiar dacă populația totală a crescut cu 3,7 milioane, o creștere de aproximativ 7% față de recensământul efectuat în 2001, 60% din această creștere, adică 2,1 milioane de persoane, este cauzată de migrație.

O altă schimbare demografică majoră constă în faptul că numărul proprietarilor de case a scăzut în ultimii zece ani, potrivit ultimelor date, marcând primul declin în două decade succesive de la data începerii înregistrării acestor date, în urmă cu 60 de ani. De asemenea, tot mai mulți britanici nu își mai permit să achiziționeze proprietăți de pe piața imobiliară, din cauza prețurilor mari și unui deficit de creditare.