Britanicii au găsit metoda prin care îi pot cuminți pe infractori

De: Gabriela Voicu / 01.10.2013, 16:30
Britanicii au găsit metoda prin care îi pot cuminți pe infractori
Departamentul de Poliție din Brent, Anglia, are o nouă armă care poate potoli infractorii, dar nu înainte de a-i colora, la propriu.

Infractorii care se gândesc să dea spargeri în cartierul Brent din Londra, ar trebui să se gândească de două ori înainte, asta dacă nu cumva au impresia că arată bine în verde.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

Departamentul de Poliție din Brent are o nouă armă care poate potoli infractorii, dar nu înainte de a-i colora, la propriu, cu o substanță semipermanentă de culoarea smaraldului, care devine fosforescentă la contactul cu lumina UV. Avantajul este ca hoții nu pot depista imediat capcana care îi transformă în „omuleți verzi”. Aceasta este aproape imposibil de îndepărtat de pe haine și poate rămâne pe piele câteva săptămâni. 

Yafet Askale

SmartWater este numele substanței inodore și invizibile cu ochiul liber pe care polițiștii britanici au testat-o deja cu succes, reușind să prindă un hoț. Yafet Askale (28 de ani) este un bărbat de culoare care a căzut victimă noii arme după ce a încercat să spargă o mașină. El a fost pulverizat cu SmartWater, imediat ce autoturismul a detectat pătrunderea sa.

Deși omul a pledat nevinovat, polițiștii l-au verificat și au găsit urmele substanței pe corpul său. El a fost condamnat la 49 de ore de muncă în folosul comunității și amendat cu 400 de lire.

Sistemul SmartWater a fost implementat în mai multe case și locuințe din Brent. De când polițiștii le-au oferit gratuit localnicilor acest kit pentru a-și marca obiectele de valoare, rata jafurilor stradale în zonă a scăzut cu 40%., iar cea a spargerilor de locuințe cu 80%.