Britanicii își pot clona câinii gratuit

De: Gabriela Voicu / 28.10.2013, 14:00
Britanicii își pot clona câinii gratuit
Oamenii de știință din Coreea de Sud dau șansa unui britanic norocos de a-și clona animalul de companie, gratuit,

Esti iubitor de câini și nu poți trăi fără animalul tău de companie? Ideea de a-l avea alături pentru tot restul vieții tale te încântă? Intr-o zi ai putea avea posibilitatea să îți clonezi câinele pentru a-l avea alături mulți ani.

Însă până atunci, oamenii de știință din Coreea de Sud dau șansa unui britanic norocos de a-și clona animalul de companie, gratuit, dacă se înscrie într-o competiție adresată proprietarilor de câini.

Insung Hwang, coordonatorul concursului UK Dog Cloning Competition, a declarat: „Putem clona orice rasă, mărime sau formă canină și venim în UK pentru a oferi șansa unei persoane să își cloneze câinele. Acceptăm înscrieri din UK, din partea celor care dețin câini și vor să beneficieze de noile descoperiri din domeniul biotehnologiei”.

Original sau clonă?

Experții vor preleva celule din pielea câinelui ales pentru experiment și vor crea o replică a acestuia în doar două luni.

De asemenea, celulele respective pot fi păstrate pentru a fi utilizate mai târziu.

Cercetătorii de la Sooam Biotech susțin că până acum au clonat cel puțin 400 de câini în diferite zone ale lumii și că fiecare procedură costă circa 63.000 de lire sterline.