Britanicii ne prelungesc cu doi ani interdictia la munca

De: Marian Andrei / 23.11.2011, 14:19
Britanicii ne prelungesc cu doi ani interdictia la munca
Ministrul britanic al Imigratiei, Damian Green, a anuntat azi ca restrictiile de munca pentru cetatenii romani si bulgari se prelungesc cu inca doi ani, pana la sfarsitul anului 2013.

Aceasta inseamna ca romanii si bulgarii care intentioneaza sa munceasca in Marea Britanie vor trebui, ca si pana acum, sa obtina in prealabil un permis de munca de la Agentia britanica pentru Frontiera.

„Prin mentinerea restrictiilor dorim sa ne asiguram ca migratia aduce beneficii Regatului Unit si nu are un impact negativ asupra pietei britanice a muncii. Guvernul reformeaza radical sistemul de imigratie; a anuntat deja plafonul anual pentru vize de munca si noi reguli stricte pentru studenti, astfel incat migratia neta sa fie redusa de la sute de mii la zeci de mii”, a declarat Damian Green.

Decizia face parte din strategia Guvernului de la Londra de a reduce dependenta angajatorilor fata de muncitorii imigranti, in special in sectoarele unde se cere forta de munca necalificata, dar este in flagranta contradictie cu rezolutia Parlamentului European adoptata luna trecuta, prin care se cere tuturor statelor membre ale Uniunii Europene sa permita accesul bulgarilor si romanilor pe piata fortei de munca pana la sfarsitul anului 2011.