Britroadster

Apropo.ro / 19.02.2002, 13:22
Britroadster
Timp de sase ani MG F a fost unul din cele mai apreciate roadstere din Europa, asa ca cei de la MG vor sa duca aceasta reputatie mai departe o data cu lansarea pe piata in luna februarie a modelului TF De la aparitia sa in 1995, MGF s-a vandut in 77.000 de exemplare, din care 40.000 doar


Timp de sase ani MG F a fost unul din cele mai apreciate roadstere din Europa, asa ca cei de la MG vor sa duca aceasta reputatie mai departe o data cu lansarea pe piata in luna februarie a modelului TF

De la aparitia sa in 1995, MGF s-a vandut in 77.000 de exemplare, din care 40.000 doar in Marea Britanie devenind astfel cea mai bine vanduta masina sport din regat. In istoria companiei britanice a mai existat un model MGTF insa acesta a fost lansat in 1953.

Designul noului roadster MG ofera caroseriei un profil mai aerodinamic decat cel al predecesorului sau, iar forma farurilor si a stopurilor ii confera acestuia o imagine agresiva. Modificarile ce sau facut asupra suspensiei au dus la coborarea garzii la sol cu 10 mm fata de roadsterul anterior. Datorita ABS-ului si celorlalte imbunatatiri operate la trenul de rulare, noul MG si-a micsorat distanta de franare cu 10%.

Constructorul britanic pune la dispozitia viitorilor clienti o gama de patru motorizari pentru noul TF. Totate propulsoarele sunt cu patru cilindri in linie, iar mezinul familiei este un 1.6 litri de 115 CP, urmat de un motor de 1,8 l, capabil de 135 CP. TF Stepspeed beneficiaza de 120 CP, fiind dotat cu transmisie cu variatie continua. Varful de gama TF 160 beneficiaza de legendarul Variable Valve Control ce echipeaza si motoarele seriei K.

Cei de la MG sunt siguri ca TF va avea succes declaratia lui Rob Oldaker, seful proiectului, fiind foarte optimista: „nu am nici o indoiala ca TF beneficiind de un design si o suspensie noua va ajunge pe prima pozitie in topul vanzarilor.” Cei de la MG sunt atat de nerabdatori sa vada TF-ul pe sosea incat s-au grabit sa-l lanseze cu sase luni mai devreme decat era stabilit.

Sursa: www.autoshow.ro

Tags: