BROKEBACK MOUNTAIN/ O IUBIRE SECRETA de vineri, 24 februarie

Apropo.ro / 17.02.2006, 12:05
BROKEBACK MOUNTAIN/ O IUBIRE SECRETA de vineri, 24 februarie
Marele favorit al editiei de anul acesta a Premiilor Oscar si detinatorul a patru Globuri de Aur, mult aclamatul film Brokeback Mountain/ O iubire secreta poate fi urmarit de vineri, 24 februarie si pe marile ecrane din Romania. Creat de regizorul Ang Lee (Tigru si

Marele favorit al editiei de anul acesta a Premiilor Oscar si detinatorul a patru Globuri de Aur, mult aclamatul film Brokeback Mountain/ O iubire secreta poate fi urmarit de vineri, 24 februarie si pe marile ecrane din Romania.

Creat de regizorul Ang Lee (Tigru si Dragon), dupa un scenariu semnat de castigatorul premiului Pulitzer, Larry McMurtry si de Diana Ossana, blockbusterul american are la baza nuvela cu acelasi nume a scriitoarei americane Annie Proulx, de asemenea castigatoare a Premiului Pulitzer.

Cu Heath Ledger si Jake Gyllenhaal in rolurile principale, Brokeback Mountain/ O iubire secreta ilustreaza o poveste de dragoste emotionanta, confruntata cu forta distructiva a tabuurilor si prejudecatilor sociale, care in mod subtil reuseste sa reflecte inceputul anilor Â’60, atat in atmosfera scenelor, cat si in designul costumelor si coloana sonora.

Amplasat pe vastele intinderi din Wyoming si Texas, filmul prezinta povestea a doi tineri, un ajutor la ferma (Ennis Del Mar) si un cowboy de rodeo (Jack Twist), care se intalnesc in vara anului 1963 si in mod cu totul neasteptat pun bazele unei relatii deosebite. Este o relatie ale carei complicatii, bucurii si tragedii ofera o dovada pentru ceea ce inseamna puterea de a indura si a iubi.

In opinia regizorului, ,,pentru a creea o poveste de dragoste reusita este nevoie de obstacole imense”. Astfel, „Ennis si Jack sunt plasati in vestul salbatic, ale carui valori sunt de factura macho, iar tot ce simt trebuie sa pastreze pentru ei. Povestea lor de dragoste este atat de speciala, incat nu pot vorbi despre ea, decat arareori. Consider acest lucru foarte dramatic”, a adaugat Lee.

Premiile si nominalizarile filmului il recomanda ca fiind un succes, nu doar din punct de vedere comercial – incasari de aproximatix 66 milioane de dolari, doar in Statele Unite, Brokeback Mountain fiind filmul cu cele mai multe nominalizari la Oscarurile de anul acesta – opt, reusind sa obtina si patru Globuri de Aur din sapte nominalizari.

Filmul a primit elogiile presei, fiind considerat minunat, exceptional, zdrobitor, viitor clasic, indraznet si magnific.

Premiera filmului va avea loc vineri, 24 februarie, in urmatoarele cinematografe:
– Hollywood Multiplex
– Movieplex


MediaPro Film Distribution

Tags: