Bronz printr-un implant

Apropo.ro / 26.04.2005, 15:44
Bronz printr-un implant
Cercetatorii britanici au inventat un implant care încurajeaza secreția de melanina, pigmentul ce închide culoarea pielii în mod natural, transmite ediția electronica a cotidianului The Scotsman. Implantul numit Melanotan înnegrește pielea, imitînd rezultatul expunerii la


Cercetatorii britanici au inventat un implant care încurajeaza secreția de melanina, pigmentul ce închide culoarea pielii în mod natural, transmite ediția electronica a cotidianului The Scotsman.

Implantul numit Melanotan înnegrește pielea, imitînd rezultatul expunerii la soare, fara riscurile pe care le presupune aceasta. Melanotan este un hormon sintetic care imita acțiunea hormonului care determina creșterea secreției de melanina. În plus, substanța conținuta de acest implant accentueaza libidoul și reduce pofta de mîncare.

Producatorul implantului, compania Epitan, susține ca produsul este medical și nu cosmetic, deoarece este creat pentru a proteja împotriva cancerului de piele, care în Marea Britanie face 1.600 de victime anual.

Totuși, Iain Kirkwood, directorul executiv al companiei britanice, a recunoscut ca aceasta intenționeaza sa concureze produsele de bronzare artificiala. „Am putea scoate de pe piața saloanele de bronzat”, a declarat el.

Potrivit estimarilor producatorului, implanturile vor fi lansate pe piața la începutul anului 2007 și vor fi disponibile mai întîi cu rețeta, pentru persoanele cu risc mare de a se îmbolnavi de cancer de piele.

Mediafax