Brooklyn, vrei sa te joci cu Paris? Apple, ti-e foame?

De: Manuela Stoicescu / 29.11.2007, 11:54
Brooklyn, vrei sa te joci cu Paris? Apple, ti-e foame?
Cineva remarca mai demult intr-un show de stand-up comedy ca barbatii isi pierd cate o firimitura de masculinitate pe masura ce trec generatiile.

Cineva remarca mai demult intr-un show de stand-up comedy ca barbatii isi pierd cate o firimitura de masculinitate pe masura ce trec generatiile. Dovada? Cat se poate de simplu: numele. Rar mai intalnesti cate-un Jake, cate-un John, un James, un Paul sau oricare alt nume in care sa vibreze barbatia. Sunt la moda Keanu, Joaquin, River, Brady, Brooklyn, Paris, Maddox… nume cu iz exotic si semnificatii cunoscute doar triburilor indepartate de unde provin (continand de obicei in traducere cuvintele “pace” sau “iubire”), nume de orase sau care pastreaza in ele rezonante din cele mai indepartate colturi ale diverselor continente.

Remarca fusese facuta intr-un timp in care trendul adoptiilor din lumea a treia nu se declansase inca in randul starurilor sub pretextul ajutorarii copiilor dezavantajati. De cand femeile Hollywood-ului au descoperit insa micutii cu altfel de ochi si piele si/sau opere despre revitalizarea ideologiilor vechilor civilizatii intru coafuri perfect Feng Shui, nebunia botezurilor nu numai ca a iesit din matca ci si-a gasit si justificare. Asa se face ca Jennifer, Sarah, Victoria sau Kate au fost debifate, clasificate drept demodate si poate prea… americane iar noile odrasle poarta nume precum Sakae, Suri, Zahara, Shiloh, si lista poate continua. Si pentru ca vorbim de pui de vedete si implicit viitoare vedete la randul lor, genericele filmelor vor arata cel mai probabil in cativa ani ca manualele de la limbi straine.