Brown: Restrictiile pentru romani nu vor fi ridicate

Apropo.ro / 06.12.2007, 09:46
Brown: Restrictiile pentru romani nu vor fi ridicate
Restrictiile impuse muncitorilor romani nu vor fi ridicate, deoarece sunt in acord cu normele UE, a declarat premierul britanic Gordon Brown.

Restrictiile impuse muncitorilor romani in Marea Britanie nu vor fi, deocamdata, ridicate, deoarece sunt in acord cu normele UE, a declarat premierul britanic Gordon Brown, la sfarsitul discutiei cu premierul Calin Popescu Tariceanu.

Seful Guvernului de la Londra a aratat ca modul in care muncitorii romani se implica in dezvoltarea economiei britanice este apreciat, dar ca fiecare stat are propria politica in domeniul fortei de munca, iar recentele masuri decise de autoritatile britanice in cazul muncitorilor romani si bulgari sunt in acord cu normele Uniunii Europene.

Brown a apreciat de altfel ca si Romania ar putea avea, in viitor, probleme similare in domeniul muncii de genul celor cu care se confrunta in prezent autoritatile britanice.

El a precizat ca piata fortei de munca va constitui un subiect de discutie si la Consiliul European de la Bruxelles, din aceasta luna.