Bruce Willis dă în judecată compania Apple

De: Gabriela Voicu / 04.09.2012, 09:58
Bruce Willis dă în judecată compania Apple
Bruce Willis vrea să dea în judecată grupul Apple pentru a obține în justiție dreptul de a lăsa moștenire fiicelor sale muzica pe care a cumpărat-o de pe iTunes.

Bruce Willis vrea să dea în judecată grupul Apple pentru a obține dreptul de a lăsa moștenire fiicelor sale impresionantul catalog de piese muzicale pe care le-a cumpărat de-a lungul anilor de pe iTunes.

Starul hollywoodian, în vârstă de 57 de ani, dorește ca cele trei fiice ale sale și ale primei lui soții, actrița Demi Moore, – Rumer, Scout și Tallulah – să poată să îi moștenească muzica.

Potrivit condițiilor de utilizare impuse de Apple, este imposibil să se transfere conținuturile cumpărate în posesia altor persoane. După decesul unui utilizator, fișierele descărcate de pe iTunes vor fi pierdute, pentru că ele nu aparțin cu adevărat cumpărătorului. Utilizatorul cumpără doar dreptul de a le asculta. În condițiile de utilizare a site-ului iTunes, grupul Apple precizează că „produsele iTunes sunt cedate doar sub formă de licență”, un dezavantaj deloc neglijabil în comparație cu CD-urile, care pot fi lăsate moștenire fără probleme.

Bruce Willis și familia sa

Bruce Willis vrea să oblige grupul Apple să îl recunoască drept proprietar al fișierelor cumpărate de pe iTunes, printr-o acțiune în justiție.

Actorul american nu este prima persoană care a scos în evidență imposibilitatea de a transfera conținuturile cumpărate de pe iTunes în posesia altor persoane, însă până în prezent niciun astfel de proces nu a fost demarat contra grupului Apple. Dacă justiția americană va da câștig de cauză starului hollywoodian, de pe urma acelui verdict ar putea profita milioane de utilizatori ai site-ului iTunes.