Brüno, interzis în Ucraina?

Apropo.ro / 20.07.2009, 00:00
Brüno, interzis în Ucraina?
Nu ştim încă dacă ultima ispravă a lui Sacha Baron-Cohen va putea fi văzută pe marile ecrane din Kazakstan, “patria” lui Borat (celălalt personaj controversat interpretat de actorul britanic), dar e sigur că ucrainienii nu gustă ironiile comicului englez.

După ce au interzis difuzarea producţiei “Borat”, din cauza aluziilor acide la adresa poporului kazak, fost sovietic, faţă de care ucrainienii se simt oarecum solidari, nici noul proiect cinematografic al lui Cohen nu pare să aibă mai multe şanse de cîştig.

Deşi la Kiev a fost anunţată deja premiera peliculei “Brüno” pentru săptămîna viitoare, liderii locali nu se arată prea entuziasmaţi – avînd în vedere precedentul – şi vor să facă tot posibilul să nu permită nici de această dată difuzarea unui film ce ar putea transmite ucrainenilor un mesaj greşit. Mai precis, este vorba despre faptul că Ucraina este, în continuare, în opinia guvernanţilor, o ţară conservatoare, catolică, cu profunde principii tradiţionale, care ar putea fi lezate de un astfel de produs mediatic.

Cotidianul britanic “The Guardian” e de părere că aceste împotriviri publice făţişe ar putea fi puse la cale chiar de către firma de distribuţie Sinergia, ca strategie de marketing, dorind să maximizeze impactul premierei şi să-şi asigure nişte venituri substanţiale încă din primul weekend de difuzare a peliculei.