Bucătar american, acuzat că și-a gătit soția

De: Gabriela Voicu / 14.09.2012, 16:40
David Viens, un bucătar din California, SUA, a fost acuzat că și-a ucis soția și apoi a gătit-o pentru a scăpa de cadavru.

Cazul soților Dawn și David Viens, din California, SUA, a șocat lumea întreagă, după ce bărbatul a fost acuzat că și-a ucis soția și a gătit-o, pentru a scăpa de cadavru.

Dawn Viens, în vârstă de 39 de ani, a dispărut în 2009, ultima dată fiind văzută ieșind din restaurantul cuplului, Thyme Contemporary Cafe, pe 18 octombrie. Cadavrul ei nu a fost găsit niciodată, iar David a devenit principalul suspect.

Procesul în acest caz a început în urmă cu două zile. Jacqueline, fiica în vârstă de 22 de ani a soților Viens, a depus mărturie, dezvăluind că în 2009 tatăl ei i-a oferit indicii cu privire la o posibilă crimă.

Dawn Viens

Fata a povestit că într-o seară, după ce David a consumat alcool, i-a spus glumind că soluția lui pentru a scăpa de un cadavru ar fi să îl gătească. De asemenea, bărbatul i-a spus că după o ceartă cu mama ei, a legat-o pe aceasta și i-a acoperit gura cu bandă adezivă, dar că în timpul nopții ea s-a înecat cu propria vomă, iar în dimineața următoare a găsit-o moartă. El a precizat, printre lacrimi, și că trupul neînsuflețit al lui Dawn nu va fi găsit niciodată. Motivul halucinant invocat de David a fost că Dawn îl deranja când dormea. Inițial, bărbatul a blocat ușa de la dormitorul cuplului cu un dulap, dar pentru că metoda nu a funcționat, și-a legat soția.

Dawn și David Viens

La data dispariției lui Dawn, David, care lucrează ca bucătar, a închis pentru o vreme restaurantul cuplului situat în Lomita, motivând că îl renovează, și a turnat ciment în bucătărie. El le-a spus atunci autorităților că soția lui ar fi fugit de acasă, după o ceartă, și că era dependentă de alcool și droguri.

Polițiștii au crezut inițial că femeia a fost îngropată sub restaurant, însă în urma unor săpături nu au găsit dovezi în acest sens.

David a început o nouă relație la scurt timp după dispariția lui Dawn, iar iubita lui, Kathy Galvan, s-a mutat cu el imediat și chiar a preluat activitatea soției lui la restaurant.

Fosta locuință a soților Viens

Anul trecut, David Viens, în vârstă de 47 de ani, s-a aruncat de pe o stâncă din Rancho Palos Verdes după ce a fost citat în procesul care a început recent, iar mai târziu a mărturisit de pe patul spitalului în care fusese internat că și-a ucis soția. Bărbatul se certase cu Kathy și apoi a încercat să se sinucidă, însă intervenția unui elicopter al Poliției i-a salvat viața.

Dacă va fi condamnat, bucătarul ar putea primi pedeapsa cu închisoare pe viață.