Bucătari profesionişti, un concurent care vinde clătite la metrou şi o bonă filipineză, în etapa următoare „Chefi la cuţite”

De: Cristiana Trifu / 09.05.2018, 13:31
Bucătari profesionişti, un concurent care vinde clătite la metrou şi o bonă filipineză, în etapa următoare „Chefi la cuţite”
Seara de marţi a show-ului culinar ,,Chefi la cuţite” a readus în arena bucătăriei cei mai diverşi concurenţi, care au luptat pentru a obţine votul de încredere al celor trei specialişti. Pe lângă farfuriile interesante şi surprinzătoare, prima etapă a jurizării pe nevăzute a conturat şi multe poveşti incredibile ale unor personaje pe măsură, astfel încât o bonă filipineză, un bucătar care vinde clătite la metrou, sau un cântăreţ de raggaeton şi-au făcut apariţia în cea de-a zecea ediţie a emisiunii.

Emilian Ene a fost printre cei norocoşi, iar clătitele sale cu mere, anason şi scorţişoară au fost un pariu sigur pentru a-l trece mai departe. Curajosul concurent s-a prezentat în faţa juraţilor cu un preparat care putea fi cu uşurinţă încadrat pe lista neagră a lui Cătălin Scărlătescu, care şi-a declarat antipatia faţă de clătite şi, mai mult, este şi alergic la scorţişoară. Tocmai de aceea, Bontea şi Dumitrescu au fost impresionaţi de alegerea concurentului, care odată intrat în platou a mărturisit că nu a văzut decât o secvenţă de un minut din show, cu o zi înainte să gătească. Bucătarul care vinde clătite la metroul din piaţa Victoriei nu cunoştea regulamentul şi nici numele chefilor, iar situaţia inedită i-a amuzat teribil pe cei trei. Cu toate acestea, Emilian a reuşit să obţină două cuţite: ,,Eu ţi-am dat un cuţit pentru că ai avut curaj să vii cu clătite cu scorţişoară în faţa lui Scărlătescu, asta merită toate cuţitele din lume!”, a mărturisit Sorin Bontea, în vreme ce Florin Dumitrescu l-a catalogat ca fiind ,,cel mai norocos om pe care l-a întâlnit.”. ,,Am primit paşaportul pentru etapa următoare!”, a mărturisit concurentul, ,,nu ştiu ce se va întâmpla, dar sunt foarte curios!”.

Un alt personaj inedit a reuşit să îi convingă pe chefi că poate condimenta show-ul cu reţete exotice. Rizdee vine din Filipine, însă de 4 ani lucrează în România ca bonă, iar aseară a pus pe masa jurizării carne de crocodil cu lapte de cocos. Alegerea inedită i-a surprins pe juraţi, iar cele două cuţite primite i-au îndeplinit visul concurentei, care de când i-a văzut pe chefi pe micile ecrane a sperat să ajungă în faţa lor. Tot din afara graniţelor şi-a făcut apariţia şi Richard Bernales, un cântăreţ de raggaeton plin de energie, care a asigurat o jurizare pe ritmuri latino. Originar din Chile, acesta a adus gustul de acasă printr-o porţie de empanadas cu brânză şi creveţi, dar preparatul nu i-a convins pe Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu astfel încât drumul lui în concurs s-a oprit aseară. Şi Mihai Cuciureanu a reuşit să antreneze spiritele din platou: a cântat, a imitat personaje celebre din liceeni, a pretins că prezintă Observatorul, sau că este jurat la ,,Chefi la cuţite”. Momentul său i-a amuzat teribil pe cei trei juraţi, dar budinca sa cu macaroane nu a reuşit să îl califice în etapa următoare.

Liviu Morărescu a demonstrat aseară că bucătăria înseamnă totul pentru el şi îşi doreşte cu ardoare să facă parte din una dintre cele trei echipe conduse de juraţi. Determinat la bancul de lucru şi atent la tehnicile de preparate, acesta a reuşit să pregătească un desert savuros cu un plating impecabil, creme anglaise servit cu caramel şi migdale crocante. ,,Cum să mai ai emoţii cu un desert de genul acesta? Dacă intram pe uşă în locul tău, le-aş fi zis juraţilor să îmi dea cuţitele direct.”, au spus chefii care i-au acordat paşaportul de trecere şi au declarat că sunt extrem de curioşi de cum va evolua talentatul concurent în etapele următoare.
În curând, toţi bucătarii care au primit votul de încredere al celor trei specialişti vor fi nevoiţi să treacă prin noi teste de foc, însă până atunci alte farfurii surprinzătoare şi personaje inedite vor condimenta jurizările pe nevăzute de săptămâna viitoare, difuzate luni şi marţi, de la 20:00, pe Antena 1.