Bucătăria marocană: Cuşcuş dulce

De: Cristiana Trifu / 29.08.2018, 11:40
Bucătăria marocană: Cuşcuş dulce
Dacă eşti preocupat/ă de siluetă şi sănătate îţi recomandăm un alt aliment minune, care tratează diverse afecţiuni, de la anemie până la cancer, fiind considerat unul dintre cele mai sănătoase din lume.

Este vorba despre curmale, care reduc colesterolul şi tensiunea arterială şi previn infarctul sau accidentul vascular cerebral. Şi, deşi au un aport ridicat de fructoză, menţin sub control greutatea corporală datorită substanţelor nutritive care păstrează senzaţia de saţietate pentru mai mult timp, reglând nivelul glicemiei din sânge. 

Curmalele conţin mai multe proteine decât alte fructe, fructoza şi glucoza fiind hrană pentru creier. Combinaţia de glucoză cu vitamina B5 stimulează sistemul muscular. Totodată, vindecă bolile tractului digestiv restabilind flora intestinală şi neutralizând acidul gastric. În plus, se mai spune despre aceste fructe că – prin substanţele care blochează radicalii liberi din organism – reduc incidenţa cancerului, îmbunătăţesc vederea şi reglează sistemul cardiovascular.

Dacă te-am convins din punct de vedere medical, stai să vezi cum te ‚provocăm’ din punct de vedere culinar: îţi propunem o reţetă de cuşcuş cu curmale, pe care o poţi consuma simplu sau pe post de garnitură. Ai nevoie de următoarele ingrediente:
• 200g cuşcuş
• 2 linguri ulei de măsline
• 2 linguri migdale crude tocate
• 1 portocală
• 14  curmale fără sâmburi

Lasă migdalele şi curmalele în apă călduţă la hidratat timp de 1-2 ore. Apoi macină grunjos migdalele, iar curmalele taie-le bucăţele. Curăţă portocala de coajă, în aşa fel încât să rămână numai pulpă şi apoi taie fiecare felie în 4-5 bucăţi. Cuşcuşul pune-l într-un castron şi deasupra toarnă 1 cană de apă clocotită, ca să îl înmoaie. Lasă-l aşa timp de 20 min, timp în care pregăteşte sosul de curmale. Pune migdalele să se călească puţin în uleiul de măsline, iar după câteva minute adaugă curmalele şi portocalele, lăsând compoziţia timp de 4-5 min la foc mic. Adaugă apoi sosul de curmale peste cuş-cuş şi serveşte-l cald. Aroma exotică îţi va aminti de bucătăria marocană!