Bucătarii caută formula câştigului: chimiştii, juraţii ediţiei “Chefi la cuţite” din această seară

Apropo.ro / 11.06.2018, 15:41
Bucătarii caută formula câştigului: chimiştii, juraţii ediţiei “Chefi la cuţite” din această seară
A cincea confruntare pe echipe, difuzată în această seară de la 20:00 pe Antena 1, îi pune pe concurenţi faţă în faţă cu o premieră: invitaţii speciali de la masa jurizării vor fi chimişti, motiv pentru care concurenţii vor intra în arenă cu scopul de a pune în farfurii formula preparatului câştigător.

Cătălin Scărlătescu, juratul care a declarat de nenumărate ori că gastronomia nu este o artă, are în această seară o şansă de a demonstra că un preparat savuros are la bază cantităţi, texturi şi combinaţii de gust atent calculate. Tot el va intra în competiţie cu un avantaj, pentru că ultimul battle câştigat alături de echipa galbenă îi dă prilejul de a distribui ingredientele impuse ale probei de azi, în funcţie de strategia sa: „Dacă avem două ingrediente ofertante, eu îl voi primi pe al treilea.”, mărturiseşte chef Dumitrescu. Vedetă în farfuriile acestei seri va fi peştele, pentru că tema confruntării de azi îi provoacă pe bucătari să găsească cel mai delicios mod de a găti un preparat nelipsit din meniul oricărui restaurant. Astfel, chef Scărlătescu va alea de ales între halibut, crap şi nisetru, ţinând cont de tehnica şi timpul de gătit al fiecăruia, deoarece cronometrul va pune stop sesiunii de gătit după 75 de minute.

Şi pentru că replicile tăioase şi ironiile nu pot lipsi dintr-o luptă culinară „la cuţite:, Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu îşi vor tachina colegul rival să gătească iar saramură: “Te-au blestemat toţi în sezonul trecut că le-ai dat saramură fără sare!”. Reţetele pe care vor miza chefii în această seară trebuie să le ofere celor de la masa jurizării o experienţă gastronomică unică, însă gândul unor juraţi chimişti pare să îi pună în dificultate: „Destul de vagă descrierea, pe chimişti chiar nu ştiu cum să îi descriu. Ei cunosc multe substanţe, combinaţii de substanţe şi…cred că oamenii de ştiinţă sunt foarte curioşi din fire, dar şi calculaţi. O să fie complicată proba de azi.”, afirmă chef Dumitrescu.

Ce mănâncă aceşti oameni de ştiinţă? Care sunt deliciile culinare ce i-ar putea convinge să acorde votul de încredere? Acestea sunt întrebările de care chefii trebuie să ţină cont în confruntarea de azi şi întrebările la care cei 12 bucătari din competiţie trebuie să răspundă într-un mod cât mai savuros. Ce echipă va reuşi să pună “chimie în farfurie”, dar şi cine va părăsi competiţia, telespectatorii Antena 1 vor vedea diseară, de la ora 20:00, în cea de-a cincea confruntare pe echipe din sezonul de poveste “Chefi la cuţite”.