Bucharest Architecture Night Tour 2014 – întâlnirea dintre arhitecți și primarul Sorin Oprescu

De: Dragos Tanase / 12.11.2014, 16:00
Primarul General, Sorin Oprescu, a fost prezent astăzi la Ateneul Roman, unde s-a întâlnit cu arhitecții prezenți zilele acestea la București pentru a participa la "Bucharest Architecture Night Tour 2014".

Scopul evenimentului a fost acela de a promova arhitectura Bucureștiului și patrimoniul arhitectural românesc.
În cadrul „Bucharest Architecture Night Tour 2014” invitații au vizitat cele mai importante 10 clădiri simbolice ale Bucureștiului de pe Calea Victoriei: Muzeul Național „George Enescu” – Palatul Cantacuzino și Casa Memoriala, Casa Dissescu, Academia Romana, Palatul Regal, Biblioteca Centrală Universitară din București, Ateneul Roman , Cercul Militar, Palatul CEC, Muzeul Național de Istorie, Biserica Mănăstirii Stavropoleos.

Cu această ocazie, Primarul Capitalei a declarat: „Sunt fericit să vă salut după „o zi de muncă” la București, o zi în care sper că ați apreciat orașul nostru, clădirile cu valoare istorică din București. Am încredere că împreună cu Arhitectul-sef și, alături de specialiștii în domeniu, Municipalitatea va reuși să reabiliteze în continuare clădirile valoroase din București, așa cum am făcut cu Hanul Gabroveni. În prezent sunt în curs de reabilitare alte cinci clădiri monument istoric: Arcul de Triumf, Casa Cesianu, vila Nicolae Minovici, Observatorul Astronomic și sediul Primăriei Municipiului București, dar nu ne oprim aici. Știm cu toții că pentru orice oraș este important să păstreze valorile lăsate de strămoși”.


În ceea ce privește dezvoltarea orașului, Primarul General a arătat că „până în prezent, Bucureștiul s-a extins în special către partea de nord, către zonele cu lacuri și păduri.

În acest context, ne-am propus să menținem un echilibru, încercând să dezvoltăm orașul și către partea de sud. Am înțeles astfel că trebuie să ne bazăm atât pe specialiștii noștri, dar și pe prieteni ca dumneavoastră cei prezenți astăzi aici”.


Evenimentul a reunit la București elita europena a arhitecturii,  fiind prezenți 100 de arhitecți din 15 țări, lideri de opinie și voci importante ale arhitecturii europene contemporane.

„Bucharest Architecture Night Tour 2014” face parte din cadrul Expoconferintei Internaționale de Arhitectură RIFF 2014, cel mai amplu eveniment de arhitectură din România, care se desfășoară la București în perioada 10-11 noiembrie, reunind peste 400 de arhitecți din România și din străinătate.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului București,  împreună cu Asociația Culturală Pro Event.