Bucharest Masters of Jazz – manifest pentru muzica buna (Foto)

Apropo.ro / 24.10.2008, 14:47
Prima zi a festivalului Bucharest Masters of Jazz a oferit publicului un concert de exceptie: Al Jarreau - live.

Prima zi a festivalului Bucharest Masters of Jazz a oferit publicului un concert de exceptie: Al Jarreau, live, la Sala Palatului. Castigator a sapte premii Grammy, Al Jarreau a cantat timp de doua ore, in fata unei audiente cam rasfirate, dar fericite sa asculte unul dintre cei mai buni muzicieni ai lumii.

Cu o voce exceptionala si plin de vivacitate, muzicianul si-a fermecat audienta cu acorduri de jazz si improvizatii live sustinute magistral de formatia sa.

Acompaniat de sase muzicieni, Jarreau a cantat din suflet, toate cuvintele sale fiind cantate si nu vorbite, chiar si in discutiile cu publicul.

Pe langa piesele de dragoste, interpretul a dat o reprezentatie de adevarat showman, improvizand si tinandu-si tot timpul fanii in priza, care nu s-au lasat mai prejos si au cantat alaturi de artist.

Al Jarreau crede in muzica si in puterea curativa a acesteia. Dincolo de cuvintele rostite pe acorduri muzicale, acesta a incercat sa transmita celor prezenti ca exista in viata lucruri frumoase pe care ar trebui sa le vedem si sa le apreciem la certa lor valoare atunci cand trecem pe langa ele.

Creatia lui este un manifest pentru muzica buna. “To much MTV (Prea mult MTV)”, a declarat artistul, aratand publicului din sala ca a nimerit in locul potrivit, locul in care muzica buna are cuvantul.

Al Jarreau
a revenit pe scena pentru doua bisuri, interpretand "Boogie Down", "It’s Not Hard to Love You" si "Tell Me What I Gotta Do", acompaniat de tot publicul prezent.

Bucharest Masters of Jazz continua si in zilele urmatoare:

– 24 octombrie – Monty Alexander Trio / The World Famous Count Basie Orchestra directed by Bill Hughes


– 25 octombrie – Erik Truffaz 4tet / Dianne Reeves

– 26 octombrie – Five Peace Band ( Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride, Vinnie Colaiuta, Kenny Garrett )

– 24 noiembrie – Nigel Kennedy Quintet – Sala Palatului, orele 19.00

Biletele pentru Bucharest Masters of Jazz Festival au preturi intre 50 si 300 de lei. 

Vezi aici galeria foto de la eveniment!

 

Â