Bucharest Ring 2007

Apropo.ro / 04.12.2006, 11:54
Bucharest Ring 2007
Pe 28 noiembrie 2007, in prezenta Primarului General Adriean Videanu, a fost semnat contractul intre Bucharest Ring, prin dl. Hartmut Beyer, si GP Masters, prin dl. Scott Poulter in vederea organizarii in urmatorii trei ani a unei din etape din Campionatul Grand Prix Master la Bucuresti.

Pe 28 noiembrie 2007, in prezenta Primarului General Adriean Videanu, a fost semnat contractul intre Bucharest Ring, prin dl. Hartmut Beyer, si GP Masters, prin dl. Scott Poulter in vederea organizarii in urmatorii trei ani a unei din etape din Campionatul Grand Prix Master la Bucuresti. Cursa de anul viitor este programata in perioada 17-20 mai, in cadrul evenimentului Bucharest Ring 2007 si se va desfasura pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului, pe traseul Bd. Natiunile Unite – Bd. Libertatii – Calea 13 Septembrie – Str. Izvor, desenat de celebrul arhitect Herman Tilke, creatorul circuitelor de Formula 1 din Bahrein, China, Turcia si Malaezia.

Este vorba de o competitie de monoposturi, la care vor participa fosti piloti din Formula 1 ca Nigel Mansell, campion mondial, Ricardo Patrese, pilotul cu cele mai multe curse din formula 1, sau Emerson Fitipaldi, dublu campion mondial. In acelasi sfarsit de saptamana sunt programate cursele din alte patru campionate: Campionatul FIA GT, Campionatul European GT3, Formula 3 Marea Britanie si Cupa Dacia Logan.

Dupa semnarea contractului, Primarul General Adriean Videanu a declarat: „Circuitul va deveni un eveniment traditional in Bucuresti si vreau sa le multumesc tuturor celor care au contribuit si au colaborat pentru organizarea acestui eveniment. Primaria Capitalei nu investeste nimic, ci va inchiria domeniul public pentru organizarea acestui eveniment. Organizatorul este cel care investeste, atat in realizarea circuitului, cat si in readucerea spatiului respectiv la starea initiala, plus taxa pentru utilizarea domeniului public. Este o mare bucurie si pentru mine ca in sfarsit suntem aproape de finalul unui demers pe care ni-l dorim de aproape un an, si anume acela de a organiza un eveniment automobilistic in Bucuresti si cred ca este o ocazie ca Bucurestiul sa intre in galeria marilor organizatori de evenimente”

Citeste mai mult in ProMotor

Tags: