Bucurestenii ar putea avea un centru balnear in nordul Capitalei

Apropo.ro / 25.08.2011, 17:30
Bucurestenii ar putea avea un centru balnear in nordul Capitalei
Nu mai este un secret ca in nordul Capitalei exista o resursa balneara detinuta de un operator privat. Ministrul Turismului Elena Udrea doreste sa realizeze un centru balnear chiar in Bucuresti.

‘Nu multe orase au resurse balneare, cum are Bucurestiul. Noi avem in nordul Capitalei. Resursa balneara este in administrare privata – o companie privata. Trebuie un parteneriat cu acesta pentru a construi un centru balnear in capitala. Ne vom adresa si Ministerului Sanatatii pentru a exploatarea Centrului Ana Aslan. Trebuie gasit un partener privat’, a afirmat aceasta.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a semnat contractul pentru realizarea planului de marketing la inceputul lunii iunie 2011, pentru municipiul Bucuresti in domeniul turismului, pentru perioada 2011 – 2015, cu consortiul Detente Consultants SAS/Detente Consultants SRL, valoarea contractului fiind de 101.952 euro inclusiv TVA.

De asemenea, Elena Udrea a castigat lupta impotriva lui Radu Mazare privind intrarea in posesia Ministerului Dezvoltarii a Cazinoului din Constanta. Elena Udrea va decide daca acest cazino va fi renovat cu bani de la stat sau din fonduri europene.

„Ne bucuram foarte mult. Totul a pornit de la solicitarea domnului Mazare de a gasi noi o solutie pentru cazino. Am gasit-o, s-a suparat ca am gasit-o. Ma bucur ca a fost de acord sa predea cazinoul ministerului. Avem doua posibilitati de a face reabilitarea cazinoului: pe fonduri de la bugetul de stat, din bugetul ministerului, prin Compania Nationala de Investitii, care poate demara procedura imediat de reabilitare, iar o alta posibilitate pe care am identificat-o in urma vizitei de la Constanta – atunci cand am constatat ca domnul primar Mazare nu a reusit sa cheltuiasca decat trei milioane de euro din cele 91 de milioane euro cat are la dispozitie Constanta din fonduri europene – am decis sa venim in ajutorul primarului si sa-i dam posibilitatea sa finanteze reabilitarea cazinoului din fonduri europene”, a spus Elena Udrea.