Bucureștenii și-au înregistrat câinii, nu și ONG-urile

Apropo.ro / 09.08.2013, 18:00
Bucureștenii și-au înregistrat câinii, nu și ONG-urile
Aproape 1.500 de câini au fost declarați de proprietari spre înregistrarea lor la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor .

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor au primit în prima lună de la punerea în aplicare a noilor prevederi privind înregistrarea câinilor în Municipiul București, un număr de 1.461 de câini cu deținător, persoană fizică, în timp ce niciun reprezentant al organizațiilor nonguvernamentale nu a înregistrat vreun exemplar canin.

Deși este o perioadă a concediilor, aproape o mie cinci sute de cetățeni au reușit să-și înregistreze câinii în baza de date a administrației, în decurs de o lună. După sfârșitul verii, numărul acestora va crește cu siguranță în fiecare lună„, afirmă Răzvan Băncescu – Coordonator de Proiect la ASPA.

Reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale nu au înregistrat până la această dată niciun exemplar din câinii deținuți.

Amenda pentru neinregistrarea câinilor detinuți pe raza Municipiului București va fi aplicată începând cu data de 6 ianuarie 2014,  și va fi de 3.000 de lei.

Mai multe informații cu privire la procedura de înregistrare a câinilor puteți găsi la http://www.aspa.ro.