Bucurestenii vor avea 16 metrouri noi

Apropo.ro / 29.11.2011, 15:13
Bucurestenii vor avea 16 metrouri noi
Metrorex si compania spaniola Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) au semnat marti un contract pentru cumpararea a 16 trenuri de metrou, care vor inlocui in maximum trei ani garniturile de tip IVA produse de Astra Vagoane Arad.

Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, anuntase in luna septembrie ca firma spaniola a castigat contractul, in defavoarea companiei canadiene Bombardier, pentru ca a inaintat un pret mai bun.

Trenurile CAF vor fi asamblate in Romania, primul dintre acestea urmand sa intre in exploatare „intr-un an, un an si jumatate”.

Trenurile vor fi echipate cu geamuri rabatabile, ventilatie fortata, sisteme de informare a calatorilor si vor avea locuri speciale pentru transportul bicicletelor. Trenurile au in componenta sase vagoane, unite prin burduf.

„In prezent, avem 44 de trenuri noi si 60 de trenuri vechi, insa utilizam doar o parte din ele, si cu aceste 16 trenuri noi vom inlocui etapizat pe cele existente”, a mai spus Udriste.

Metrorex intentioneaza sa cumpere alte opt trenuri in termen de maximum doi ani pentru magistralele existente si 21 de garnituri pentru viitoarea Magistrala 5, pe tronsonul Drumul Taberei-Eroilor.