Bucureștenii vor fi obligați să sterilizeze câinii mai mari de șase luni

Apropo.ro / 17.04.2013, 09:35
Bucureștenii vor fi obligați să sterilizeze câinii mai mari de șase luni
Posesorii de câini în vârstă de peste șase luni din Capitală vor avea obligația să îi sterilizeze, potrivit unui proiect de hotărâre a CGMB.

Posesorii de câini în vârstă de peste șase luni din Capitală vor avea obligația să îi sterilizeze, excepție făcând numai patrupedele utilitare și de vânătoare înregistrate, precum și cele ale ministerelor Internelor și Apărării, potrivit unui proiect de hotărâre a CGMB.

Proiectul, lansat marți în dezbatere publică de municipalitate, modifică Hotărârea Consiliului General al Municipiului București (CGMB) nr. 243 /2009 privind controlul reproducției câinilor în Municipiul București.

Noul proiect prevede obligația tuturor deținătorilor de câini în vârstă de peste șase luni din București să-i sterilizeze în termen de un an de la data intrării în vigoare a hotărârii.

Proiectul nu prevede însă și aplicarea unor sancțiuni pentru cei care nu respectă aceste prevederi sau vreo formă de control privind respectarea acestora.

Pe de altă parte, persoanele juridice, instituțiile și ONG-urile care capturează, adăpostesc, transportă, sterilizează, identifică și adoptă câini fără deținător din Capitală au obligația de a comunica reprezentanților ASPA, lunar, toate informațiile aferente acestei activități, în caz contrar fiind sancționați cu o amendă contravențională de 2.000 de lei.

Citește mai multe detalii despre sterilizarea câinilor, pe Mediafax.ro