Bucureștenii vor plăti o taxă de cel mult 20 euro pe an pentru autostrada suspendată

De: Carmen Ulian / 16.01.2015, 13:00
Bucureștenii vor plăti o taxă de cel mult 20 euro pe an pentru autostrada suspendată
Primarul Sorin Oprescu va colabora cu investitori sud-coreeni pentru construcția autostrăzii suspendate. Pentru ca firma să-și recupereze banii, bucureștenii vor plăti o taxă de cel mult 20 de euro anual.

„Am gasit investitorul pentru autostrada suspendata, niste sud coreeni. O vom face in parteneriat public-privat. Sigur, vom face o licitatie, dar ne-am bucurat ca oamenii au fost dispusi sa faca asta si s-au asigurat de fonduri. Vom face licitatia imediat ce Consiliul General al Municipiului bucuresti va aproba studiul de oportunitate. Planul Urbanistic Zonal este aprobat. La licitatie poate vor participa si alte firme. Autostrada suspendata este al patrulea inel de circulatie si va uni toate cele trei autostrazi – A1, A2 si A3 – si DN1.Returnarea banilor va veni din mentenanta si urmeaza ca in momentul in care se va circula pe ea, bucuresteanul sa plateasca o buvinieta de cel mult 20 de euro pe an, dupa primele socoteli”, a declart Sorin Oprescu, scrie hotnews.ro.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat că autostrada suspendată din nordul Capitalei va avea cel puțin două tuneluri subterane, aceasta fiind o soluție mai ieftină decât exproprierea caselor și a terenurilor din zona obiectivului de infrastructură, informează Mediafax.

Proiectul autostrăzii suspendate, denumit „Închiderea inelului median de circulație la zona de nord”, urmărește fluidizarea traficului pe marile artere ale Capitalei.

Potrivit studiului de fezabilitate, lungimea noii căi rutiere va fi de 13,15 kilometri, urmând să fie construite inclusiv poduri și pasaje subterane și supraterane. Primarul general speră ca lucrările să fie gata până în 2016.