Bucureștiul a transmis dosarul de candidatură pentru Euro 2020

Apropo.ro / 24.04.2014, 12:30
Bucureștiul a transmis dosarul de candidatură pentru Euro 2020
Președintele de onoare al Federației Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat ieri că forul român a început transmiterea la UEFA a dosarului de candidatură a orașului București pentru organizarea unor meciuri din cadrul Campionatului European din 2020.

„Dosarul a început să plece, s-au încărcat pentru transmitere câteva capitole, urmează ca mâine să se încheie transmiterea prin poșta electronică și vineri dimineață să plece și prin poșta normală”, a declarat Sandu.

Fostul șef al FRF a precizat că România are șanse importante de a primi organizarea unor meciuri din cadrul Euro-2020. „Cehia a renunțat pentru că nu-i aprobă Guvernul banii, iar Polonia (n.r. – coorganizatoare a CE-2012) probabil că și-a dat seama că nu are șanse conform politicilor UEFA și probabil va beneficia de o finală de cupă europeană în viitorul apropiat, ca și Franța (n.r. – Franța organizează CE-2016). Se discută cu asociațiile și din punct de vedere politic. România, așa cum am mai spus, are șanse foarte mari, dacă îndeplinește condițiile la care s-a angajat”, a declarat Sandu.

Întrebat dacă au crescut șansele României după retragerile Cehiei și Poloniei, Sandu a răspuns: „Noi suntem în Europa de Est, iar Cehia și Polonia făceau parte din Europa Centrală. Vom vedea cu cine vom pica pentru că se fac perechi și probabil că noi vom fi cu o țară din Estul Europei, nu știu care dintre ele. Vom vedea decizia în luna septembrie. Eu cred că suntem pe un trend bun, Guvernul a percutat bine, am avut un dialog bun și probabil că vineri, Guvernul va face o conferință de presă prin care să comunice depunerea dosarului”.

Campionatului European din 2020 va fi organizat în 13 orașe europene diferite. Dosarele de candidatură vor fi depuse până cel târziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 orașe în septembrie 2014.